Πολεμικό Ναυτικό και Jotun Hellas προστατεύουν την Αθηναϊκή Τριήρη

0

Το Πολεμικό Ναυτικό  σε συνεργασία με την Jotun Hellas προστατεύουν το εμβληματικό καράβι. Η τριήρης «Ολυμπιάς», είναι το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο στον κόσμο, αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ.. Οι κατασκευές ξεκίνησαν το 1985 και το έργο περατώθηκε τον Ιούλιο του 1987 με σχέδια από την «Trireme Trust» της Βρετανίας. Είναι ένα ιστορικό καράβι φτιαγμένο από έλατο και βελανιδιά, μήκους 37 μέτρων, χωρητικότητας 170 κωπηλατών και με ταχύτητα μέχρι 8 κόμβους.

18

Η JOTUN,  ως ηγετική εταιρεία παγκοσμίως στα ναυτιλιακά χρώματα,  ανέλαβε ως χορηγός την συντήρηση και βαφή της τριήρους Ολυμπιάς, η οποία ανήκει στην ιδιοκτησία του Πολεμικού Ναυτικού.  Ως χορηγός, παρέχει την λύση που χρειάζεται αυτό το ιδιαίτερο πολεμικό πλοίο για να διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση.

Συγκεκριμένα η τριήρης βάφτηκε με Imperial, ένα αντιρρυπαντικό προηγμένης τεχνολογίας που παρέχει εξαιρετική προστασία από την αλλοίωση, τριβή και απώλεια ταχύτητας, καθιστώντας την Ολυμπιάς, ανθεκτική στις σκληρές συνθήκες της θάλασσας.

202104021241586891

«Είναι πραγματικά τιμή μας που το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας μας εμπιστεύεται, για ακόμα μια φορά, την προστασία αυτού του ιστορικού πλοίου» είπε ο Νίκος Μαρκάκης, Γενικός Διευθυντής της Jotun Hellas & Cyprus, «ανυπομονούμε να το δούμε να πλέει ξανά στα ανοιχτά.

Η τριήρης «Ολυμπιάς» προσφέρθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό για την δημιουργία βίντεο από την Jotun Hellas, με σκοπό την ανάδειξη της μοναδικότητας και της σημασίας του πλοίου της τριήρους.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο