Νέο όνομα για το Business School του City, University of London (πρώην Cass)

0

Τον Ιούλιο του 2020, το υψηλού κύρους Business School του City, University of London, δεσμεύτηκε να αλλάξει ονομασία από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι μέρος του πλούτου του Sir John Cass, του οποίου το όνομα έφερε, αποκτήθηκε μέσω της διασύνδεσής του με το δουλεμπόριο.

Η απόφαση για την επιλογή του ονόματος Bayes Business School βασίστηκε σε μια ολοκληρωμένη και διαφανή διαδικασία διαβούλευσης με τους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς. Προσκλήθηκε το σύνολο της κοινότητας του City να προτείνει ονόματα μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας και συγκεντρώθηκαν έτσι περισσότερα από 150 πιθανά ονόματα. Πάνω από 8.000 μέλη του προσωπικού, υφιστάμενοι και υποψήφιοι φοιτητές αλλά και απόφοιτοι του Business School κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με τα ονόματα που είχαν επιλεγεί. Το Bayes Business School εμφανίστηκε ως ξεκάθαρη επιλογή της πλειοψηφίας.

Ο Thomas Bayes (1702-1761) ήταν ένας αντικομφορμιστής θεολόγος και μαθηματικός, γνωστός για το θεμελιώδες έργο του σχετικά με δεσμευμένες πιθανότητες. Ο τάφος του βρίσκεται στο Bunhill Fields, απέναντι από το Business School. Το θεώρημα του Bayes υποδηλώνει ότι πλησιάζουμε την αλήθεια αναθεωρώντας συνεχώς τις πεποιθήσεις μας ανάλογα με το βάρος των νέων στοιχείων. Αυτή η ιδέα – όχι μόνο το ίδιο το άτομο – αποτέλεσε την έμπνευση για την υιοθέτηση του συγκεκριμένου ονόματος.

Οι ιδέες του Bayes είναι θεμελιώδεις για τα Χρηματοοικονομικά, την Αναλογιστική Επιστήμη και πολλούς κλάδους του Management, που είναι και οι βασικοί κλάδοι του Business School. Είναι επίσης τα θεμέλια της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης (machine learning).

Το νέο όνομα θα λανσαριστεί επίσημα τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 – αρχές του ακαδημαϊκού έτους 2021/22. Μέχρι τότε, η Σχολή θα συνεχίσει να αναφέρεται ως «The Business School (πρώην Cass)».

Ο Καθηγητής Paolo Volpin, Πρύτανης του Business School (πρώην Cass), δήλωσε:

«Με την αλλαγή σε Bayes Business School, πιστεύουμε ότι πλέον το όνομά μας αντικατοπτρίζει την ταυτότητα και τις αξίες μας. Παρόλο που ο Bayes έζησε πολύ καιρό πριν, οι ιδέες του και το όνομά του συνδέονται πιο πολύ με το μέλλον παρά με το παρελθόν. Περισσότεροι από 8.000 υπάλληλοι, φοιτητές και απόφοιτοι του Business School συνέβαλαν στη διαδικασία διαβούλευσης για να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε το νέο μας όνομα. Είμαστε ευγνώμονες για τη γεμάτη ενδιαφέρον και πάθος συμβολή τους. Ακούσαμε προσεκτικά όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και έχουμε λάβει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες τους. Είμαι περήφανος για το νέο όνομα και τα βήματα που κάνουμε για τη δημιουργία ενός πραγματικά συμπεριληπτικού περιβάλλοντος για όλους τους φοιτητές, το προσωπικό και τους αποφοίτους μας».