Νέες οδηγίες από την MARAD προς ναυτιλλομένους – Οι συγκρούσεις στην Υεμένη και ο κίνδυνος για τα παραπλέοντα εμπορικά πλοία

0

Οι πρόσφατες οδηγίες (revised advisory) της MARAD (US Maritime Administration) προειδοποιούν τα εμπορικά πλοία που βρίσκονται στις περιοχές της Ερυθράς Θάλασσας, του Αραβικού Κόλπου και του Ινδικού Ωκεανού πως οι συγκρούσεις στην Υεμένη συνεχίζονται, εκθέτοντας σε κίνδυνο τα παραπλέοντα εμπορικά πλοία. Η επικινδυνότητα στην περιοχή οφείλεται στην παράνομη χρήση ρουκετών, ναρκών, μη επανδρωμένων ιπτάμενων και θαλάσσιας επιφανείας ασυρμάτων μηχανών και σκευών και άλλου είδους εκρηκτικών μηχανισμών.

Πιο συγκεκριμένα, οι οδηγίες προς τα εμπορικά πλοία περιλαμβάνουν:

· Να εκτελούν αξιολογήσεις κινδύνου, να εφαρμόζουν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του BMP5 και να παραμένουν σε επικοινωνία με τον UKMTO (United Kingdom Maritime Trade Operations).

· Να αποφεύγουν την προσέγγιση και την παραμονή σε λιμένες στην Υεμένη.

· Εάν εισέλθουν σε χωρικά ύδατα της Υεμένης ή της Σαουδικής Αραβίας βόρεια από την Υεμένη, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στους πιθανούς κινδύνους.

· Να δώσουν προσοχή στη διάρκεια παραμονής σε αγκυροβολία, πλέοντας σε ύδατα όπου περιορίζονται οι ελιγμοί ή πλέοντας με μειωμένη ταχύτητα.

· Να ανταποκρίνονται σε κλήσεις μέσω VHF από πολεμικά πλοία που πραστατεύουν τα ύδατα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραπάνω οδηγία μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.maritime.dot.gov/ msci/2020-017-red-sea-gulf- aden-arabian-sea-and-indian- ocean-violence-due-regional- conflict-and