Προηγμένη προστατευτική βαφή για δεξαμενές θαλάσσιου έρματος

0

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, ο αμερικανικός νηογνώμονας ABS, ο όμιλος Hyundai Heavy Industries (ΗΗΙ) και το Νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ (MIR) γνωστοποίησαν την ολοκλήρωση ενός κοινού τους εγχειρήματος για τη δημιουργία μιας προηγμένης προστατευτικής χρωματικής επίστρωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εν λόγω, φιλική προς το περιβάλλον, βαφή δεν περιέχει διαλυτικά μέσα και έχει σχεδιαστεί για χρήση στον εσωτερικό χώρο δεξαμενών θαλάσσιου έρματος πλοίων. Σε αντίθεση με προηγούμενης γενιάς επικαλύψεις, οι οποίες προϋποθέτουν διπλές επιστρώσεις, ώστε να προστατεύουν αποτελεσματικά τα τοιχώματα των δεξαμενών από φαινόμενα διάβρωσης, η νέα αυτή χρωματική επικάλυψη είναι αποτελεσματική με μόνο μία επίστρωση.

Ο αμερικανικός νηογνώμονας ABS ολοκλήρωσε τη διαδικασία Product Design Assessment της εποξικής βαφής, ενώ το Νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ παρείχε το πιστοποιητικό Approval in Principle για τη βαφή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συγκεκριμένη βαφή θα προσφέρει ισοδύναμη προστασία από διάβρωση, σε σύγκριση με παλαιότερης γενιάς βαφές διπλών επιστρώσεων. Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των σχετικών δαπανών, ενώ ταυτόχρονα η νέα βαφή θα συμμορφώνεται πλήρως και με τις υφιστάμενες τεχνικές προδιαγραφές των κανονισμών.