Στο νερό ένα από τα μεγαλύτερα VLECs του κόσμου

0

Μέρος του στόλου της MISC Berhad (MISC) αποτελεί πλέον το Very Large Ethane Carrier (VLEC) «Seri Everest», το πρώτο στην ιστορία της εταιρείας και ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πλοίο ναυπηγήθηκε από το ναυπηγείο της Samsung Heavy Industries, στο Geoje της Νότιας Κορέας, και αποτελεί το πρώτο από τα έξι VLECs τα οποία έχει παραγγείλει η MISC.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MISC, YeeYang Chien, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που καλωσορίζουμε στον στόλο μας το “Seri Everest”, το πρώτο μας VLEC. Το πλοίο αυτό αποτελεί ένα νέο σημείο αναφοράς για την αγορά αιθανίου. Το “Seri Everest” έχει τη δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων αιθανίου για μεγάλες αποστάσεις, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει τον ύψιστο βαθμό ασφάλειας και αξιοπιστίας. Είμαστε επίσης πολύ ευχαριστημένοι που το πλοίο παραδόθηκε εγκαίρως, παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας του Covid-19. Η επιτυχής παράδοσή του αντικατοπτρίζει την ανθεκτικότητα της βιομηχανίας και τη δέσμευσή της για ασφάλεια».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η MISC, το «Seri Everest», το οποίο διαθέτει μεταφορική ικανότητα μεγαλύτερη των 98.000 κυβικών μέτρων αιθανίου, θα ναυλωθεί από την STL για δεκαπέντε χρόνια και θα τεθεί υπό τη διαχείριση της Eaglestar Shipmanagement Gas (S) Pte. Ltd. Τα υπόλοιπα πέντε VLECs της εταιρείας αναμένεται να παραδοθούν περί το πρώτο μισό του 2021.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά

Φωτό: www.misc.com.my