Ο δεξαμενισμός ενός Bulk Carrier (Bίντεο)

0

Δεξαμενισμός πλοίου (Dry Docking) ονομάζεται η περιοδική, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είσοδος ενός πλοίου σε μόνιμη ή πλωτή δεξαμενή ναυπηγείου. Κατά την διάρκεια του δεξαμενισμού πραγματοποιούνται διάφοροι έλεγχοι και επιθεωρήσεις στα επιμέρους τμήματα της κατασκευής ενώ εκτελούνται και οι απαιτούμενες επισκευές, συντηρήσεις, καθαρισμοί και χρωματισμοί της γάστρας και των μηχανολογικών συστημάτων του πλοίου.

Στο παρακάτω βίντεο καταγράφεται η άφιξη, ο δεξαμενισμός και η αναχώρηση του Bulk carrier, M/V LABRADOR, από το ναυπηγείο της Βάρνα, Βουλγαρία, τον Οκτώβριο του 2020.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Seastar Shipmanagement Ltd. δημοσίευσε το βίντεο στο λογαριασμό της στο Facebook για το οποίο χρησιμοποιήθηκαν πλάνα και λήψεις εναέριων drones. Στο βίντεο παρουσιάζεται η πλειοψηφία των εξωτερικών εργασιών οι οποίες λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια ενός δεξαμενισμού.

Παρά την απαιτητική περίοδο της πανδημίας και όλες τις συνεπακόλουθες πρακτικές δυσκολίες, χάρη στην άρτια συνεργασία του ναυπηγείου και των τμημάτων της ναυτιλιακής εταιρείας, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά.