Νέο σεμινάριο Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας

0

Την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 24, 25 και 26 Νοεμβρίου 2020, θα διεξαχθεί το σεμινάριο Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας. Το συγκεκριμένο σεμινάριο συνδέει τον παραδοσιακό τρόπο καιρικής ενημέρωσης στο πλοίο (facsimile) με όλες τις σύγχρονες εφαρμογές που βασίζονται στα ψηφιακά δεδομένα καιρού (grib files).

Σημειώνεται πως το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων τηλεκπαίδευσης. Το webinar ακολουθεί τη διάρθρωση του δια ζώσης σεμιναρίου, ενώ οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται όχι μόνο στο να κατανοούν τους χάρτες καιρού που λαμβάνουν στο πλοίο, αλλά και στο να συνδυάζουν αυτή την πληροφορία με οποιαδήποτε εφαρμογή καιρού αλλά και με τις προγνώσεις που τους στέλνουν οι διάφορες εταιρίες καιρού. Επίσης μαθαίνουν όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να έχουν πάντα καιρό στο πλοίο, ανεξαρτήτως περιοχής και πρόσβασης στο internet.

Η 1η και 2η μέρα του σεμιναρίου είναι αφιερωμένη στον τρόπο ανάγνωσης των χαρτών επιφανείας (facsimile) και των κυματικών χαρτών. Μέσα από πλήθος παραδειγμάτων και πρακτικών εφαρμογών, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν όχι μόνο να διαβάζουν τους χάρτες αλλά και τον τρόπο να δουλεύουν με αυτούς, αποφεύγοντας έτσι τις επικίνδυνες καιρικές καταστάσεις και σχεδιάζοντας την πορεία τους με ασφάλεια και σιγουριά.

Η 3η μέρα είναι αφιερωμένη στις σύγχρονες μεθόδους που υπάρχουν για να λαμβάνονται όλες οι επίσημες μετεωρολογικές πληροφορίες στο καράβι μέσω e-mail. Έτσι αναλύονται όλες οι σύγχρονες μέθοδοι με τις οποίες ο ναυτικός μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην πρόγνωση του καιρού, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν είναι. Παράλληλα εξηγείται και η χρησιμότητα των Grib Files ενώ δίδονται και δωρεάν εφαρμογές καιρού για τον υπολογιστή σας.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Νίκος Μαζαράκης. Ο Δρ. Νίκος Μαζαράκης είναι καθ/της Ναυτικής Μετεωρολογίας, επισκέπτης καθηγητής του Uninettuno University/Institute for International Maritime Studies και Δ/ΝΤΗΣ του Ελληνικού Γραφείου της εταιρίας καιρού STORMGEO. Παράλληλα συνεργάζεται ως συνεργάτης ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο πατήστε εδώ.