Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη: Νέα διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια

0

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, πιστό στο ραντεβού του με μέλη, φίλους, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, ερευνητές αλλά και το ευρύ κοινό, διοργανώνει δυο επιμορφωτικά σεμινάρια: το πρώτο με θεματικό άξονα τη λογοτεχνία και το δεύτερο την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι τρέχουσες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού, επιβάλλουν φέτος την εξ αποστάσεως συνάντηση. Έτσι και τα δυο επιμορφωτικά σεμινάρια θα διεξαχθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας webex.

Από τη λογοτεχνική θεωρία στην εκπαιδευτική πράξη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα  «Από τη λογοτεχνική θεωρία στην εκπαιδευτική πράξη». Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που κατά κύριο λόγο διδάσκουν λογοτεχνία καθώς και σε φοιτητές/τριες και πτυχιούχους σχολών που έχουν ανάλογο γνωστικό αντικείμενο. Υπεύθυνος  – εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Αλέξης Ζήρας, γραμματολόγος, κριτικός λογοτεχνίας και Σύμβουλος η Άννα Αφεντουλίδου, φιλόλογος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ποιήτρια.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα διενεργηθεί σε 12 τρίωρες εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις  (4 Θεματικές Ενότητες από 3 τρίωρες συναντήσεις η κάθε μία) μέσω της πλατφόρμας webex, κάθε Τετάρτη και ώρες 18.00 – 21.00. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Διάρκεια σεμιναρίου: 25 Νοεμβρίου 2020 – 3 Μαρτίου 2021

Σκοπός του σεμιναρίου είναι α) να ενημερωθούν οι εκπαιδευόμενοι/ες για τις εξελίξεις και μετατοπίσεις πεδίων στον χώρο της ελληνικής λογοτεχνικής παραγωγής των τελευταίων δεκαετιών: για τη σχέση των θεμάτων με το γίγνεσθαι της εποχής, για τις τεχνοτροπικές μεταβολές στην ποίηση και στην πεζογραφία, για τον διάλογο με την ξένη λογοτεχνία β) να κατανοήσουν τους τρόπους μετάβασης από τη λογοτεχνική θεωρία στην εκπαιδευτική πράξη γ) να ασκηθούν σε διάφορες τεχνικές ερμηνευτικής ανάγνωσης αλλά και γραφής, χρησιμοποιώντας τόσο τα συμβατικά μέσα όσο και τις δυνατότητες των ψηφιακών πόρων και εργαλείων.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας webex. Στους συμμετέχοντες θα στέλνεται κάθε Τετάρτη ο σύνδεσμος τον οποίο θα χρησιμοποιούν για την είσοδο τους στην πλατφόρμα και την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή εδώ.

Τεχνητή νοημοσύνη: μία συνανακάλυψη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη: μία συνανακάλυψη». Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και όλους όσοι ενδιαφέρονται για το πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης και της εξελίξεις στον τομέα αυτό. Η οργάνωση του προγράμματος γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (EETN). Συντονιστής είναι ο Δρ. Γιώργος Γιαννακόπουλος, συνεργαζόμενος ερευνητής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και μέλος ΔΣ της ΕΕΤΝ.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα διενεργηθεί σε 10 δίωρες εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας webex, κάθε Πέμπτη και ώρες 18.00 – 20.00. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Διάρκεια σεμιναρίου: 26 Νοεμβρίου 2020 – 25 Φεβρουαρίου 2021

 

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας webex. Στους συμμετέχοντες θα στέλνεται κάθε Πέμπτη ο σύνδεσμος τον οποίο θα χρησιμοποιούν για την είσοδο τους στην πλατφόρμα και την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή εδώ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ. επικοινωνίας: 216 9003700
e-mail: info@laskaridisfoundation.org