Υπουργείο Ναυτιλίας: Διαγωνισμός για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων πλοηγών

0

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε την πλήρωση, με διαγωνισμό, δέκα (10) κενών οργανικών θέσεων πλοηγών του κλάδου Αρχιπλοηγών – Πλοηγών, ως εξής:

– Μία (01) θέση για τον Πλοηγικό Σταθμό Πειραιά
– Τρεις (03) θέσεις για τον Πλοηγικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
– Μία (01) θέση για τον Πλοηγικό Σταθμό Βόλου
– Μία (01) θέση για τον Πλοηγικό Σταθμό Ηρακλείου
– Μία (01) θέση για τον Πλοηγικό Σταθμό Καβάλας
– Μία (01) θέση για τον Πλοηγικό Σταθμό Πάτρας
– Μία (01) θέση για τον Πλοηγικό Σταθμό Ρόδου
– Μία (01) θέση για τον Πλοηγικό Σταθμό Χαλκίδας

Οι ενδιαφερόμενοι, που κατέχουν τα απαιτούμενα γενικά και ειδικά προσόντα, υποβάλλουν για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, εμπρόθεσμα, τα εξής δικαιολογητικά:
1) Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση συμμετοχής. Ανυπόγραφη αίτηση δεν γίνεται δεκτή και η υποψηφιότητα απορρίπτεται, ενώ σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον υποψήφιο, καθώς και σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, θα πρέπει να φέρει και θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής του υποψηφίου από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή Αστυνομική ή Λιμενική Αρχή. Αίτηση υποψηφιότητας μπορεί να υποβληθεί για έως δύο (02) εκ των προκηρυσσομένων θέσεων. Η των θέσεων δηλώνεται με την αίτηση.
2) Ευκρινές φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου) ή των δύο όψεων της άδειας οδήγησης ή των κρίσιμων σελίδων του ατομικού βιβλιαρίου υγείας οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα, εφόσον φέρουν σχετική φωτογραφία.
3) Δύο (02) πρόσφατες φωτογραφίες.
4) Ευκρινές φωτοαντίγραφο του απαιτούμενου αποδεικτικού ναυτικής ικανότητας (ΑΝΙ).
5) Μηχανογραφικό πίνακα θαλάσσιας υπηρεσίας.
6) Ευκρινές φωτοαντίγραφο Ναυτικού Φυλλαδίου και ειδικότερα των σελίδων με τα στοιχεία του ναυτικού, καθώς και των σελίδων που αποδεικνύουν θαλάσσια υπηρεσία στην περίπτωση που αυτή δεν καταγράφεται στο μηχανογραφικό πίνακα θαλάσσιας υπηρεσίας.
Επιπροσθέτως των ανωτέρω:
(i) Οι επικαλούμενοι προϋπηρεσία στο Π.Ν. ή σε Κρατικά Πλοία, υποβάλλουν πιστοποιητικό της αρμόδιας Υπηρεσίας του Γ.Ε.Ν. ή της αρμόδιας Κρατικής Υπηρεσίας, στο οποίο αναφέρεται ο χρόνος υπηρεσίας τους σε πολεμικά ή βοηθητικά ή κρατικά πλοία, η ειδικότητα με την οποία υπηρέτησαν, καθώς και ότι τα πλοία αυτά ήταν σε ενέργεια κατά το χρονικό διάστημα υπηρεσίας τους.
(ii) Οι επικαλούμενοι θαλάσσια υπηρεσία σε πλοία σημαίας κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής΄Ενωσης ή τρίτης χώρας μη συμβεβλημένα με το ΝΑΤ, υποβάλλουν επιπλέον των ανωτέρω Πιστοποιητικό Θαλάσσιας Υπηρεσίας, νομίμως θεωρημένο από Ελληνική Λιμενική ή Προξενική Αρχή, στο οποίο αναφέρεται ο χρόνος υπηρεσίας τους , η ειδικότητα με την οποία υπηρέτησαν, ολική χωρητικότητα πλοίου/ων,καθώς και ότι τα πλοία αυτά ήταν σε ενέργεια κατά το χρονικό διάστημα υπηρεσίας τους.
7) Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986, ως ισχύει. Ανυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση δεν γίνεται δεκτή και η υποψηφιότητα απορρίπτεται, ενώ σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον υποψήφιο, καθώς και σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, θα πρέπει να φέρει και θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής του από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή Αστυνομική ή Λιμενική Αρχή.

Κάθε ενδιαφερόμενος καλείται να υποβάλει αίτηση συμμετοχής, συνοδευόμενη από τα ανωτέρω αναφερόμενα απαιτούμενα δικαιολογητικά, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της περίληψης της παρούσας προκήρυξης στον Τύπο, ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στους υποψηφίους, με ανάρτηση στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1 – Ε2, Πειραιάς), καθώς και στους διαδικτυακούς τόπους του ΥΝΑΝΠ (www.ynanp.gr) και του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ (www.hcg.gr), είτε αυτοπροσώπως ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο προς τούτο άτομο, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, 10.00΄-14.00΄ (γραφείο 102, 1ος όροφος) είτε να αποστείλει ταχυδρομικώς επί αποδείξει (ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ), στην ταχυδρομική διεύθυνση.

Αναλυτικά η Προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση δέκα (10) κενών οργανικών θέσεων πλοηγών του Κλάδου Αρχιπλοηγών – Πλοηγών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι διαθέσιμη εδώ.