Ελλήνων Αριστεία στη Διεθνή Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων

0

Η επανεκλογή του καθηγητή Θάνου Πάλλη στη θέση του Προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (International Association of Maritime Economist-ΙΑΜΕ) αλλά και των 2 ακόμη διακεκριμένων Ελλήνων ακαδημαϊκών, καθηγητή Χαρίλαο Ν. Ψαραύτη και καθηγητή Μανώλη Γ. Καβουσανό, ανταναλά την εμπιστοσύνη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας στους Έλληνες ακαδημαϊκούς και στην αναγνώριση του διεθνούς έργου τους.

Σημειώνεται πως ο καθηγητής του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, κ. Θάνος Πάλλης, επανεκλέχθηκε Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων για δεύτερη συνεχή θητεία, στις αρχαιρεσίες του ΙΑΜΕ που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το διάστημα από 10 έως 13 Ιουνίου 2020.

Ο Θάνος Πάλλης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο κ. Πάλλης διδάσκει στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2000, ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης Καθηγητής στο Columbia University των ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος Fulbright. Ο κ. Πάλλης συν-διευθύνει τη διαδικτυακή πρωτοβουλία PortEconomics.eu. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MedCruise). Η ερευνητική του δραστηριότητα σε θέματα παραχωρήσεων τερματικών λιμένων εμπορευματοκιβωτίων και κρουαζιέρας έχουν βραβευτεί από το ΙΑΜΕ το 2008 και 2017 αντίστοιχα.

O Χαρίλαος Ν. Ψαραύτης, Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας (DTU)

O Χαρίλαος Ν. Ψαραύτης είναι Καθηγητής βελτιστοποίησης μεταφορών στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας (DTU), Department of Transport. Κατέχει δίπλωμα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) (1974), και δύο πτυχία M.Sc. (1977) και διδακτορικό (1979) από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέττης (ΜΙΤ), ΗΠΑ. Έχει διατελέσει Επίκουρος και Αναπληρωτής Καθηγητής στο MIT (Department of Ocean Engineering) από το 1979 έως το 1989 και Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Θαλασσίων Μεταφορών στο ΕΜΠ (Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών) από το 1989 έως το 2013. Έχει επίσης διατελέσει Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) από το 1996 έως το 2002. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκης Επιτροπής και άλλων φορέων και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Ο Μανώλης Γ. Καβουσανός, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Εμμανουήλ Γ. Καβουσανός είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Έλαβε Πτυχίο και Μάστερς Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Κολλέγιο Queen Mary και Κολλέγιο Birkbeck, αντίστοιχα) και διδακτορικό από το Cass Business School του Πανεπιστημίου Σίτυ του Λονδίνου. Είναι Διευθυντής, από την ίδρυσή του, του αγγλόφωνου προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής διεθνών επιστημονικών περιοδικών, επιτροπών κρίσης επιστημονικών και επαγγελματικών βραβείων. Έχει εργαστεί ως εμπειρογνώμων για την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και ως σύμβουλος σε άλλους διεθνείς οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Σχετικά με τη Διεθνή Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (ΙΑΜΕ)

H Διεθνής Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (ΙΑΜΕ) ιδρύθηκε το 1992. Διαθέτει ως μέλη πανεπιστημιακούς, ερευνητές, και μελετητές της ναυτιλιακής οικονομικής και ναυτιλιακούς οικονομολόγους από όλο τον κόσμο. Το ΙΑΜΕ συνδέεται με δύο κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, το Maritime Policy & Management και το Maritime Economics & Logistics αντίστοιχα. Το ετήσιο συνέδριο του ΙΑΜΕ έχει πραγματοποιηθεί και στις πέντε ηπείρους.