ΚΕΣΕΝ: Ξεκινούν τη λειτουργία εξ αποστάσεως κατάρτισης

0

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την συνδρομή του Ιδρύματος Ευγενίδου και της Microsoft, έχει ήδη δρομολογήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εφαρμογής της εξ αποστάσεως διδασκαλίας και στις υπόλοιπες δημόσιες σχολές μετεκπαίδευσης και κατάρτισης στελεχών εμπορικού ναυτικού, (ΚΕΣΕΝ, Σχολές Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων, Σχολή Θαλαμηπόλων).

Και αυτή η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί με την χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας που χρησιμοποιείται ήδη στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και εφόσον έχει ολοκληρωθεί ομαλά η εκπαίδευση των καθηγητών, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ξεκινήσει τα εξ αποστάσεως μαθήματα.

Αυτή την στιγμή οι Διευθύνσεις Σπουδών των Σχολών, οι Διοικήσεις και η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου αναλύουν τα δεδομένα, και μελετούν τους ειδικούς όρους, τις προϋποθέσεις, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση του επιπέδου των σπουδών και την πλήρη συμμόρφωση με την Διεθνή Σύμβαση STCW 1978, όπως έχει τροποποιηθεί.

Από την εν λόγω διαδικασία θα ωφεληθούν όσοι παρακολουθούν τους παραγωγικούς κύκλους εκπαίδευσης και τα ειδικά σχολεία των Κέντρων Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων/Μηχανικών/Ραδιοηλεκτρονικών – Ραδιοεπικοινωνιών), καθώς και όσοι παρακολουθούν τους κύκλους εκπαίδευσης των σχολών σωστικών και πυροσβεστικών μέσων, αλλά και της σχολής μετεκπαίδευσης θαλαμηπόλων.

Υπολογίζεται κατά προσέγγιση, ότι θα συμμετέχουν περισσότεροι από 2.500 ναυτικοί και 73 στελέχη του εκπαιδευτικού προσωπικού των Σχολών.