Ισπανία: Τι συμβαίνει με τις αλλαγές πληρωμάτων

0

Οι αρχές της Ισπανίας προχώρησαν σε νέα νομοθεσία, με την οποία αναγνωρίζεται ο σημαντικός ρόλος των ναυτικών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κίνηση πληρωμάτων από και προς τα ισπανικά λιμάνια.

Η Ισπανία αποτελεί ένα από τα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, έχοντας μάλιστα παρατείνει το lockdown τρεις φορές, το οποίο παραμένει σε ισχύ έως τις 10 Μαΐου. Μετά τις εισηγήσεις του ΙΜΟ και του ICS για την εξαίρεση των ναυτικών από τους περιορισμούς των μετακινήσεων και συνεπώς για τη δυνατότητα επαναπατρισμού τους, το Υπουργείο Μεταφορών της Ισπανίας ενέκρινε το Order TMA/374/2020 στις 28 Απριλίου. Νέα στοιχεία του ΙCS και του International Maritime Employers’ Council (IMEC) καταδεικνύουν ότι, έως τις 15 Μαΐου, περίπου 150.000 ναυτικοί θα χρειαστούν αλλαγή στα πλοία.

Η νέα νομοθεσία ορίζει τα έγγραφα που απαιτούνται προκειμένου να επιτρέπονται οι αλλαγές πληρωμάτων στη χώρα και οι ναυτικοί να μπορούν να επαναπατρίζονται ή να επιβιβάζονται σε πλοία που προσεγγίζουν ισπανικό λιμένα. Οι ναυτικοί θα πρέπει να φέρουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, συμπεριλαμβανομένων της σύμβασης εργασίας και του πιστοποιητικού ναυτικής ικανότητας.

Το Σάββατο 2 Μαΐου, το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός θανάτων από την πανδημία ανήλθε στις 25.000, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τις 216.000.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά