Σιγκαπούρη και sulphur cap: Τα μέχρι στιγμής δεδομένα

0

Η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (Maritime and Port Authority of Singapore – MPA) κατέγραψε δύο κρατήσεις πλοίων το α΄ τρίμηνο του έτους λόγω της χρήσης καυσίμων μη συμμορφούμενων με τη νομοθεσία του IMO.

Σύμφωνα με την Αρχή, το 96% των πλοίων που προσέγγισαν το λιμάνι της Σιγκαπούρης κατανάλωσαν καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, χωρίς βέβαια σε αυτά να συγκαταλέγονται τα πλοία με open-loop scrubbers που άλλαζαν, προκειμένου να κάψουν αποθειωμένα καύσιμα όταν έφτασαν στο λιμάνι.

Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2020 διενεργήθηκαν 326 επιθεωρήσεις Port State Control και Flag State Control, με την MPA να προχωρά σε κρατήσεις δύο πλοίων υπό ξένη σημαία για μη συμμόρφωση με τη νομοθεσία του ΙΜΟ για τη χρήση καυσίμων με μέγιστη περιεκτικότητα σε θείο 0,5%.

«Ως κυρίαρχο ναυτιλιακό κράτος, η Σιγκαπούρη δεσμεύεται να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ναυτιλίας. Λειτουργώντας προληπτικά, παρέχοντας την απαραίτητη τεχνική καθοδήγηση και διατηρώντας επαρκή προσφορά αποθειωμένων καυσίμων, έχουμε εξασφαλίσει έναν μεγάλο βαθμό συμμόρφωσης με τη νομοθεσία του ΙΜΟ», τόνισε ο Goh Chung Hun, Director of Marine της MPA.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά