Polyeco: Νέα σειρά ψηφιακών δραστηριοτήτων για το περιβάλλον

0

Κατανοώντας την κρισιμότητα των δύσκολων ημερών που διανύει όλος ο πλανήτης λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού το PCAI εγκαινιάζει το PCAI Weekends, μια σειρά εκπαιδευτικών προβολών και δραστηριοτήτων που εστιάζουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποιήση και στην κινούμενη εικόνα.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Vimeo channel του PCAI όπου οι επισκέπτες θα μπορούν, επίσης, να ανακαλύψουν περισσότερα σχετικά με την εξέλιξη της συλλογής έργων τέχνης του οργανισμού, τα προγράμματα artist-in-residence, τις εκθέσεις του κ.ά.

Το PCAI Weekends ξεκινά στις 11 και 12 Απριλίου 2020, με το Λας Πτήνας, το πρώτο εκπαιδευτικό φιλμ του οργανισμού. Κάθε προβολή πλαισιώνεται από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια, στα ελληνικά και στα αγγλικά, τα οποία στοχεύουν στην εξοικίωση των μικρών θεατών με το σενάριο και τους χαρακτήρες της ταινίας, το περιβαλλοντολογικό περιεχόμενό της αλλα και τις βασικές τεχνικές της κινούμενης εικόνας.

Τα υλικά αυτά είναι διαθέσιμα δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας του οργανισμού pcai.gr.

3. PCAI Mission Statement

Η Πρωτοβουλία της Polyeco για τη Σύγχρονη Τέχνη (Polyeco Contemporary Art Initiative PCAI) είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός που στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητoποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα μέσω της σύγχρονης τέχνης και της κινούμενης εικόνας.

Ο οργανισμός έχει διακριθεί για το έργο του μεταξύ άλλων στο συνεδρίο ISWA 2018 στην Kουάλα Λουμπούρ, στα Corporate Art Awards 2018 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στα Bravo Sustainability Awards 2019 και στα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΣΔΕ.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του  PCAI  έχουν ταξιδέψει σε σχολεία της Ελλάδας, του Ομάν, του Μαυρικίου, καθώς και σε ιδρύματα και διοργανώσεις όπως το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το Athens Science Festival 2019 και στο Eco-Festival 2019 στην Τεχνόπολη. Η εκπαιδευτικη ταινιοθήκη του PCAI έχει παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου και κινουμένων σχεδίων, όπως είναι το φεστιβάλ Animasyros, το Barnes Film Festival στο Λονδίνο και το Anim!arte της Βραζιλίας.