Συντονισμένη δράση ενάντια στα παράνομα crewing agencies

0

Το International Seafarers’ Welfare and Assistance Network (ISWAN) επιχειρεί, μέσω βίντεο που δημοσιοποίησε πρόσφατα, να σκιαγραφήσει τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους Ινδούς ναυτικούς η εγγραφή τους σε μη αδειοδοτημένα crewing agencies.

Το βίντεο τιτλοφορείται «Unregistered crewing agencies: A risk to Indian seafarers», φιλοξενεί ιστορίες ναυτικών που ουσιαστικά εξαπατήθηκαν από τα εν λόγω πρακτορεία και αποτελεί μέρος της καμπάνιας του ISWAN ενάντια σε τέτοιες πρακτικές.

«Τα agencies αυτά δημιουργούν σωρεία ζητημάτων για τους ναυτικούς, όπως η εγκατάλειψη πλοίων εκτός Ινδίας, η μη καταβολή απολαβών και η μη αναγνώριση του χρόνου στη θάλασσα από τη Γενική Διεύθυνση Ναυτιλίας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ISWAN.

H κυβέρνηση της Ινδίας προχωρά με ένα σχέδιο ακύρωσης των αδειών σε ναυτικούς που προέρχονται από μη αδειοδοτημένα crewing agencies, με άμεση συνέπεια τη μείωση του αριθμού των ναυτικών αυτών που εξέρχονται της Ινδίας μέσω των εν λόγω πρακτορείων.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ινδοί ναυτικοί αντιπροσωπεύουν το 9,4% επί του συνόλου παγκοσμίως, με τη χώρα να αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο «προμηθευτή» ναυτικών στον κόσμο.