Ορκωμοσία πρωτοετών Ναυτικών Δοκίμων και Δοκίμων Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού

0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, η ορκωμοσία των νεοκαταταγέντων Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού και των Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στην τελετή της ορκωμοσίας, παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ), λοιποί προσκεκλημένοι και συγγενείς και φίλοι των ορκισθέντων Δοκίμων.

Συνολικά ορκίστηκαν τριάντα οκτώ (38) Ναυτικοί Δόκιμοι, εκ των οποίων οκτώ (8) από την Κύπρο, ένας (1) από την Αλβανία, δύο (2) από την Ιορδανία, και δύο (2) από το Μαυροβούνιο, καθώς και είκοσι τρείς (23) Δόκιμοι Σημαιοφόροι Λ.Σ. – ΕΛ.-ΑΚΤ.

Φωτογραφικό υλικό από την ορκωμοσία των Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού και των Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Παράλληλα τελέσθηκε και η ορκωμοσία των Πρωτοετών Δοκίμων Υπαξιωματικών της 40ης Σειράς της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) του Πολεμικού Ναυτικού, στις εγκαταστάσεις της ΣΜΥΝ, στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου

Ορκίστηκαν συνολικά εβδομήντα ένας (71) Δόκιμοι Υπαξιωματικοί εκ των οποίων πέντε (5) από την Κύπρο, και δύο (2) από τη Γεωργία.

Φωτογραφικό υλικό από την ορκωμοσία των Πρωτοετών Δοκίμων Υπαξιωματικών