ΙΜΟ: Θέλουμε (περισσότερες) γυναίκες στη ναυτιλία!

0

Η εκδήλωση του ΙΜΟ με θέμα «Empowering Women in the Maritime Community» ήταν ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς και πιο προβεβλημένες του London International Shipping Week, που έλαβε χώρα στις 9-13 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

Στην ειδική ημερίδα, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Inmarsat και την WISTA International στις 10 Σεπτεμβρίου, αναλύθηκαν εκτενώς η ψηφιοποίηση αλλά και η διαφοροποίηση στη ναυτιλιακή βιομηχανία, ωστόσο με μια πιο αντισυμβατική ματιά.

Oι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με τον γ.γ. του IMO, Κίτακ Λιμ, o οποίος ανέφερε ότι, καθώς η φύση της εργασίας αλλάζει, είναι η κατάλληλη στιγμή να επανεξεταστούν και να επαναξιολογηθούν οι παραδοσιακοί ρόλοι στην αγορά εργασίας, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη φυλετική ισότητα στη ναυτιλία. Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η ισότητα των δύο φύλων στη βιομηχανία είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου η τελευταία να ελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερες δεξιότητες από ένα ευρύ πληθυσμιακό δείγμα σε όλο τον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι ο ΙΜΟ προωθεί διαρκώς, μέσω πρωτοβουλιών, την παρουσία των γυναικών στη ναυτιλιακή βιομηχανία για περισσότερο από τριάντα χρόνια. Φέτος, μάλιστα, η Διεθνής Ημέρα Ναυτιλίας θα είναι αφιερωμένη στον ρόλο της γυναίκας στη θάλασσα.