City, University of London: 10 χρόνια παρουσίας στον Πειραιά

0

Το 2019 αποτελεί χρονιά- ορόσημο για το City, University of London, το οποίο γιορτάζει τα 125 χρόνια λειτουργίας του, καθώς και τα 10 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως το City, University of London ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Ίδρυμα Αικατερίνης στον Πειραιά το 2009, με το πρόγραμμα LL.M in Maritime Law. Το 2014, μόλις 5 χρόνια αργότερα, το διεθνώς αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο, ξεκίνησε και τη λειτουργία του M.Sc. in Maritime Operations and Management, στα γραφεία του Hellenic Lloyd’s Register στον Πειραιά. Αξίζει να αναφερθεί πως και στα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, διδάσκουν καθηγητές City, University of London, οι οποίοι επισκέπτονται σε εβδομαδιαία βάση τον Πειραιά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις διαλέξεις.

Στους εορτασμούς, οι οποίοι έλαβαν χώρα την Τρίτη 19 Ιουνίου 2019 στην ιστορική βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, παρευρέθηκαν τόσο η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, η Αυτού Εξεχότης κ. Kate Smith, ο καθηγητής John Carlton, FREng Professor of Marine Engineering, Director of Maritime Studies, School of Engineering and Mathematical Studies, City, University of London καθώς και διακεκριμένα στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας και απόφοιτοι των προγραμμάτων.

IMG_3833 (Small)

Στο πλαίσιο των εορτασμών πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και το συμπόσιο με θέμα “Challenges for the Greek Shipping Industry post 2020”, στο οποίο συμμετείχαν ο κ. Πάνος Λασκαρίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και Πρόεδρος της ECSA, ο κ. Εμμανουήλ Βεργέτης, Senior Consultant, Marine & Offshore South Europe του Lloyd’s Register, ο κ. Simon Ward, Director της Ursa Shipbrokers, καθώς και ο καθηγητής Chris Ryan, Deputy Dean στο The City Law School του City, University of London.

Στο πλαίσιο του συμπόσιου οι παραπάνω ομιλητές αναφέρθηκαν ο καθένας από την δική τους σκοπιά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ναυτιλία και όχι μόνο, όπως είναι οι επικείμενοι διεθνείς περιβαλλοντικοί κανονισμοί και τα εναλλακτικά ναυτιλιακά καύσιμα, η ψηφιοποίηση και ο αυτοματισμός.

Αμέσως μετά το συμπόσιο ακολούθησε συζήτηση των ομιλητών με τους παρευρισκόμενους καθώς και δεξίωση στο υπαίθριο του Ιδρύματος.

IMG_4078 (Small)