Το TOP5 των Ελλήνων της ποντοπόρου ναυτιλίας

0

O ελληνόκτητος στόλος και η ελληνική εμπορική ναυτιλία εξακολουθούν να κρατάνε τα ηνία παγκοσμίως και να πρωταγωνιστούν αδιάλειπτα στον διεθνή ναυτιλιακό στίβο. Eίναι χαρακτηριστικό ότι ο ελληνόκτητος στόλος συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου με όρους αξίας στόλου.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της VesselsValue τον περασμένο Φεβρουάριο η αξία του ελληνόκτητου στόλου άγγιξε τα $105 δις, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την σταθερή υπεροχή και την δυναμική παρουσία των Ελλήνων στις θάλασσες του κόσμου.

Ποιοί είναι, ωστόσο, οι ναυτέλληνες που ηγούνται; Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της VesselsValue που εξασφάλισαν αποκλειστικά τα Ναυτικά Χρονικά, o Γιάννης Αγγελικούσης παραμένει ο πλέον ισχυρός Έλληνας στον συγκεκριμένο επιχειρηματικό κλάδο με τη συνολική αξία του στόλου των πλοίων όλων των εταιρειών του Ομίλου Maran (138 πλοία) να αγγίζει τα $9,42 δις.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γ. Οικονόμου, με τη συνολική αξία του διαχειριζόμενου στόλου του να αγγίζει τα $5,56 δις (126 πλοία), ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο κ. Γ. Προκοπίου με την αξία του στόλου των εταιρειών στα $5,47 δις (116 πλοία).

Την τέταρτη και πέμπτη θέση καταλαμβάνουν οι Π. Λιβανός και Ν. Μαρτίνος, με την αξία των στόλων που διαχειρίζονται να αγγίζει τα $3,77 δις (56 πλοία) και $3,14 δις (92 πλοία), αντιστοίχως, όπως προκύπτει και από τον παρακάτω πίνακα:

201906131029283418

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά