Άνοιξαν οι εγγραφές για το YES to Sea Tourism Forum

0

To YES Forum διοργανώνει, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Posidonia Sea Tourism, το YES to Sea Tourism Forum την Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 και ώρα 14:00- 19:00 στο Domotel Kastri στην Κηφισιά.

Στόχος του φετινού Forum είναι να ενημερώσει τους νέους για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού όπως και για τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης στις συγκεκριμένες βιομηχανίες. Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους πριν και κατά τη διάρκεια του Forum και να συμμετέχουν σε έναν ανοιχτό διάλογο με στελέχη του χώρου.

Σημειώνεται πως τα συνέδρια του YES Forum λαμβάνουν χώρα υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ναυτιλίας, Παιδείας, Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Ναυτικού Επιμελητηρίου και Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Χαιρετισμό στο YES to Sea Tourism Forum θα απευθύνουν η Concept Founder του YES Forum & CEO της Navigator Shipping Consultants κ. Δανάη Μπεζαντάκου, η γενική διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής – Υπουργείου Τουρισμού δρ. Παναγιώτα Διονυσοπούλου, η ειδική επιστήμονας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς κ. Nτόρα Γιαννάκη καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων κ. Θεόδωρος Κόντες.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου θα είναι ο καπτ. Πάρης Δράγνης, πρόεδρος και ιδρυτής της Goldenport Group of Companies.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του YES to Sea Tourism Forum θα πραγματοποιηθεί έρευνα, σκοπός της οποίας είναι να δοθεί η δυνατότητα στους νέους να εκφράσουν την γνώμη τους για τον θαλάσσιο τουρισμό και τις προοπτικές απασχόλησης σε αυτόν. Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα συγκριθούν με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας στην οποία έλαβαν μέρος εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού. Η παρουσίαση της Έρευνας του YES για το θαλάσσιο Τουρισμό θα πραγματοποιηθεί από την κ. Ξένια Κούρτογλου, ιδρύτρια και managing partner της Focus Bari.

Συντονιστής του πάνελ θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Μηνάς Τσαμόπουλος (Πρώτο Θέμα) και ομιλητές η κ. Μαρία Δεληγιάννη, Government and Public Affairs Representative Eastern Mediterranean της Cruise Lines International Association (CLIA), ο καπτ. Βασίλης Γκαζίκας, Marine Operations Director της Celestyal Cruises, ο δρ. Θάνος Πάλλης, καθηγητής Οικονομικής και Πολιτικής Λιμένων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρος  της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων, καθώς και ο κ. Αλέξανδρος Σερεμέλης, Λέκτορας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν και φέτος τα 3 “Networking Corners” στα οποία στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας θα απαντήσουν ερωτήσεις και θα δώσουν κατευθυντήριες σε θέματα που αφορούν 1. Operations, Crew, Chartering & HSQE Τμήμα Ναυτιλιακής Εταιρείας, 2. Startups, Καινοτομία & Τεχνολογία, Εταιρείες Παροχής Ναυτιλιακών Υπηρεσιών και 3. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με θέμα τη Ναυτιλία.

Στα networking corners συμμετέχουν οι:

1. Crew, HSQE, Operations, Chartering Dpt. / Τμήματα Ναυτιλιακής Εταιρείας
– κ. Άρτεμις Καζαντζίδη, HSQEE Officer, Latsco Marine Management
– κ. Κατερίνα Ξένου, Crew Manager, Alassia Newships Management

2. Innovation, Startups, Technology & Service Providers
– κ. Μαρία Καλλέργη, HR Manager, Arkas Hellas S.A.
– κ. Μαρία Παλιοθοδώρου, Happiness Officer – MARINE TRAFFIC
– κ. Ελένη Πολυχρονοπούλου, Αντιπρόεδρος – Environmental Protection Engineering (EPE) SA & Πρόεδρος – HEMEXPO
– Δρ. Πάνος Νομικος, Business Development Director, DANAOS MANAGEMENT CONSULTANTS S.A.
– κ. Δημήτρης Σουσούδης, Senior Sales Executive – Greece – Cyprus – Middle East – MARINE TRAFFIC

3. Masters in Shipping
– κ. Βίκυ Αποστολοπούλου, Υπεύθυνη Ανάπτυξης Σχολής Ναυτιλίας, Μητροπολιτικό Κολλέγιο
– Καθηγητής Σεραφείμ Κάπρος, Πρόεδρος Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
– κ. Μαριάννα Μπλιάμπλια, Administration Manager, MSc in International Shipping, Finance & Management, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
– κ. Ηλίας Παύλου, MSc Shipping Programm Manager, BCA College

Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το YES to Sea Tourism Forum εγγραφείτε εδώ, μέχρι την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, μπορείτε να το βρείτε εδώ.