Το “πλοίο πάει σχολείο” και για τους μαθητές της Καστοριάς

0

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» με το Τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνεχίζει το πρωτοποριακό καινοτόμο έργο του «Το Πλοίο πάει Σχολείο» και στο Νεστόριο Καστοριάς.

Σημειώνεται πως το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Το Πλοίο πάει Σχολείο» υλοποιείται από τον Σεπτέμβριο του 2018 από το Τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την  αιγίδα του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διευθύνσεις  Α’/θμιας Εκπαίδευσης των περιοχών και την Tsakos Columbia Shipmanagement.

Στις 28 Μαρτίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου στο Νεστόριο Καστοριάς, διεξήχθη η επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση της εκπαιδευτικής αυτής δράσης. Το Δημοτικό σχολείο Νεστορίου Καστοριάς υιοθέτησε ένα πλοίο του Ομίλου Τσάκου, το δεξαμενόπλοιο «PARTHENON TS» με Πλοίαρχο τον Καπετάν Άγγελο Σύρμο και Ά μηχανικό τον Δημήτρη Βασιλικό.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Νεστορίου, κ. Πασχάλης Γκέτσιος με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, κ. Γεώργιο Μπεροπούλη παρευρέθηκαν ο σεβαστός ιερέας πατήρ Βασίλειος Νικολόπουλος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. κ. Σεραφείμ, εκπρόσωπος της Υφυπουργού κ. Ολυμπίας Τεληγιορίδου, μήνυμα αναγνώστηκε της βουλευτού κ. Μαρίας Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Αδαμόπουλος, άλλοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι των Δήμων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, Εκπρόσωπος του Στρατού, οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και του παραρτήματος Πυροσβεστικής Νεστορίου, και λοιπών επισήμων, κάτοικοι του Νεστορίου, γονείς και μαθητές του Δημοτικού του Νεστορίου και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Γυμνασίου Νεστορίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθη ακόμα ο συντονιστής του Προγράμματος «Το Πλοίο πάει Σχολείο» κ. Γεωργούλης Γεώργιος, μέλος του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού στο Τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από τον Όμιλο Εταιρειών Τσάκος παρευρέθηκαν οι κ. Λετώνης Ιωάννης, ως εκπρόσωπος του Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, ο Πρόεδρος της εταιρείας ‘’Νερά πηγών Γράμμου Α.Ε.’’ κ. Θεόδωρος Αντωνίου, ο κ. Τίτος Κουκάκης, Προϊστάμενος του ναυτιλιακού γραφείου της Χίου, ο κ. Μιχάλης Μπελέγρης, Γενικός Διευθυντής του «Ιδρύματος Μαρία Τσάκος», η κα. Βενετία Καλλιπολίτου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της TCM για θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και Εκπαίδευσης.

Ο Καπετάνιος του πλοίου «PΑRTHENON TS» Σύρμος Άγγελος και ο Ά Μηχανικός Βασιλικός Δημήτρης

Ο Καπετάνιος του πλοίου «PΑRTHENON TS» Σύρμος Άγγελος και ο Ά Μηχανικός Βασιλικός Δημήτρης

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Πασχάλης Γκέτσιος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν ένα δένδρο, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Που σημαίνει ότι με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις Ας μείνουμε λοιπόν δημιουργικοί και αισιόδοξοι. Εμείς από την πλευρά μας σαν νέο μέλος της ευρύτερης οικογένειας διαθέτουμε το δένδρο και το αμπέλι. Ευχαριστούμε τον Καπετάν Παναγιώτη Τσάκο που μας έφερε το καράβι».

Στην επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε με το δεξαμενόπλοιο PARTHENON, οι μαθητές και μαθήτριες γεμάτοι ενθουσιασμό για τη νέα συνεργασία συνομίλησαν μέσω Skype με τον Πλοίαρχο και τους Αξιωματικούς του πλοίου, ανταλλάσοντας πληροφορίες για το ταξίδι και την ζωή του ναυτικού.

Η συνομιλία ολοκληρώθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον και ανυπομονησία, τόσο από τους μαθητές όσο και από τη μεριά του πλοίου, για την επόμενη επικοινωνία.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές και μαθήτριες του Νεστόριου Δημοτικού απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια τα οποία αφιέρωσαν στον Καπετάν Παναγιώτη Τσάκο, στο πλοίο, και σε όλους τους ναυτικούς του Ομίλου.

Screenshot 2019-04-08 at 2.29.15 PM