Η σημασία της σωστής πρόγνωσης καιρού στη ναυτιλία

0

Την Τρίτη, 2 Απριλίου 2019 η εταιρεία StormGeo σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) και με το Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) πραγματοποίησαν σεμινάριο με θέμα “The Importance of Accurate Weather Insight in Shipping”. Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο «Hellas Liberty» στον Πειραιά έδωσαν το παρών πάνω από 180 ναυτικοί, καθώς και εκπρόσωποι 35 ναυτιλιακών εταιρειών.

Στην ενάρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ, καπτ. Εμμανουήλ Τσικαλάκης και ο Διευθυντής του ΚΕΣΕΝ/Πλοιάρχων, καπτ. Στέφανος Αμαριώτης πραγματοποίησαν ομιλίες, ενώ στη συνέχεια ο κ. Νίκος Μαζαράκης – Μετεωρολόγος PHD και General Office Manager της StormGeo, ανέπτυξε την θεματολογία του σεμιναρίου.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου αναφέρθηκε το πως θα πρέπει να αναφέρεται ο καιρός από τα πλοία στο noon report, τι σημαίνει Significant Wave Height και πως αυτό συνδέεται με την Douglas Sea State. Επιπλέον επισημάνθηκε τι σημαίνει ο καλός καιρός στα ναυλοσύμφωνα καθώς και ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να περιγράψουμε τα ρεύματα και τα κύματα σε ένα charter party. Τέλος αναλύθηκαν οι κύριες μέθοδοι του weather rooting optimization, μέσα από παραδείγματα των υπηρεσιών και των εφαρμογών που προσφέρει η εταιρεία StormGeo.

2