IMO: Η ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας στη ναυτιλία

0

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) προωθεί ένα νέο λογότυπο αναφορικά με το πρόγραμμά του «Women in Maritime», στο πλαίσιο της αποστολής του να υποστηρίξει τον περιβαλλοντικό στόχο 5 των ΟΗΕ με τίτλο «Achieve gender equality and empower all women and girls».

Σύμφωνα με επικεφαλής του προγράμματος «Women in Maritime» του IMO, το εν λόγω πρόγραμμα υποστηρίζει την ενασχόληση των γυναικών με τη ναυτιλία, είτε εν πλω είτε στην ξηρά.

Μέσα από την προώθηση του παρακάτω logo ο IMO στοχεύει να επαγρυπνήσει την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα για τις προοπτικές σταδιοδρομίας των γυναικών στη ναυτιλία, μέσα από την ευρύτερη αναγνώριση των δυνατοτήτων τους, αλλά και την ισότιμη μεταχείριση ανδρών- γυναικών.

WomeninMaritime_banner_small

Μέσα από το πρόγραμμα «Women in Maritime» του IMO, το οποίο ξεκίνησε πριν από 31 χρόνια, ο IMO έχει καταφέρει να ιδρύσει επτά περιφερειακές ναυτιλιακές ενώσεις για τις γυναίκες στην Αφρική, την Ασία, την Καραϊβική, την Λατινική Αμερική, την Μέση Ανατολή και τον Ινδικό. Επίσης το πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες για την εκπαίδευση σε ζητήματα τεχνικής φύσεως σε γυναίκες από τον χώρο της ναυτιλίας που ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Επιπλέον από το World Maritime University του IMO (WMU) στην Σουηδία έχει παρατηρηθεί ότι ολοένα και αυξάνεται με το πέρασμα των ετών ο αριθμός των απόφοιτων γυναικών. Από το 1983, όταν και ιδρύθηκε το πανεπιστήμιο, έως το ακαδημαϊκό έτος 2017/2018 εκτιμάται ότι οι γυναίκες που αποφοίτησαν από το WMU ήταν 1.029 από τους συνολικά 4.919 απόφοιτους.

Η προώθηση του νέου logo πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας υπόψη επίσης ότι το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας για το 2019 θα είναι το «Empowering Women in the Maritime Community».