Η Εκκλησία της Χίου στο πλευρό της Ναυτιλίας

0

Την ΑΕΝ Μηχανικών Χίου επισκέφθηκε την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, προκειμένου να παραδώσει δύο πλυντήρια και ένα στεγνωτήριο για τους σπουδαστές του Οικοτροφείου της Σχολής.

Τα συγκεκριμένα χορηγήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Χίου με δωρεές παλαιών αποφοίτων της Ακαδημίας, που επιθυμούν να διατίθενται υπέρ της Σχολής τους.

Παραδίδοντάς τον εξοπλισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, παρουσία της Διοικήτριας της Σχολής κ. Κατσάρη και της Διευθύντριας Σπουδών κ. Μακκά τόνισε το ποιμαντικό ενδιαφέρον της Χιακής Εκκλησίας για την ναυτιλία, δεδομένης της ναυτικής παραδόσεως του νησιού και του γεγονότος ότι μέσω αυτής μεταφέρεται η Ελληνική σημαία σέ όλο τον κόσμο.

Επεσήμανε, επίσης, ότι η ευδαιμονία του τόπου μας συνδέεται με την ακμή της ναυτιλίας ενώ η κρίση με την παρακμή της, και προέτρεψε τούς σπουδαστές, σεβόμενοι τούς κόπους και τα έξοδα των γονέων τους να καταβάλουν επιμελείς προσπάθειες για την πρόοδό τους στα μαθήματα και να επιδιώξουν να διακρίνονται στο ήθος.

Τέλος ευχήθηκε την βοήθεια του Χριστού με τις πρεσβείες της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και του Άγιου Νικολάου σέ όσους ταξιδεύουν.