Τριήμερο εκδηλώσεων στον Πειραιά από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

0

Από την Τρίτη, 15 Ιανουαρίου έως και την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο- ΝΑ.Μ.Ε” του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (MSc Program in Shipping, Trade and Transport) έχει προγραμματίσει τριήμερο πρόγραμμα επιστημονικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών επισκέψεων των φοιτητών του στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε σημαντικά έργα υποδομής όπως το Piraeus Container Terminal της Cosco στο Ικόνιο και ο Τερματικός Σταθμός Συνδυασμένων Μεταφορών και Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου. Επίσης, το Π.Μ.Σ. θα επισκεφθεί σημαντικούς θεσμικούς φορείς και εταιρείες της ναυτιλίας και των μεταφορών γενικότερα, όπως το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας και τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αγγελικούση.

Οι επισκέψεις στα μεγάλα έργα υποδομής θα συνοδεύονται από παρουσιάσεις και διαλέξεις εκπροσώπων των φορέων υλοποίησης και λειτουργίας των έργων σε σχέση με τη στρατηγική και το μελλοντικό αναπτυξιακό σχεδιασμό τους. Ομοίως, κατά τις επισκέψεις στους θεσμικούς φορείς και εταιρείες του ναυτιλιακού κλάδου, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και συνοδοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύντομες ομιλίες εκπροσώπων των φορέων.

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 το τριήμερο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με Επιστημονική Ημερίδα, που θα φιλοξενηθεί από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) με θέμα: «Παραγωγικός ιστός πόλεων και ανάπτυξη λιμένων: αλληλεπιδράσεις, στρατηγικές, στόχοι» με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών που θα εστιάσουν σε θέματα σχεδιασμού και οργάνωσης σχετικά με κρίσιμα θεσμικά, τεχνικά και επιχειρηματικά ζητήματα και στρατηγικές της ναυτιλίας, των μεταφορών και των λιμένων.

Ομιλητές στην εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) θα είναι οι κ.κ.:
– Κ. Αχλαδίτης, Αντιπρόεδρος ΕΒΕΠ, Διευθύνων Σύμβουλος, Golden Cargo
– Δ. Λεμονάκης, Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΠ, Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Διευθύνων Σύμβουλος, Κέδρος Α.Ε.
– Μ. Σακέλλης, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας
– Γ. Παπασταματίου, Διευθύνων Σύμβουλος, FORTH CRS
– Μ. Μαραγκουδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου
– Ι. Αγγελόπουλος, Πρόεδρος Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων
– Κ. Παπανδρέου, Διευθύνων Σύμβουλος, Olympia Odos Operation S.A.
– Γ. Ξηραδάκης,Πρόεδρος Propeller Club, Διευθύνων Σύμβουλος, XRTC