Ο δεξαμενισμός ενός πλοίου μεταφοράς LNG σε μόλις 3 λεπτά (βίντεο)

0

Από τα αρχικά στάδια της ναυπήγησης μέχρι και την απόσυρσή τους, τα πλοία παρακολουθούνται τακτικά με μια σειρά εσωτερικών και εξωτερικών επιθεωρήσεων, έτσι ώστε να εκτιμώνται, τόσο η ακεραιότητα των κατασκευών, όσο και των μηχανολογικών εγκαταστάσεων αλλά και των εξοπλισμών τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δεξαμενισμός, ο οποίος θα πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά την λειτουργία ενός πλοίου, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική δραστηριότητα, τόσο για τους ναυτικούς, όσο και για τα στελέχη των ναυτιλιακών εταιρειών.
Σημειώνεται πως κατά το δεξαμενισμό (docking ή dry docking) το πλοίο εισέρχεται σε δεξαμενή (μόνιμη ή πλωτή) προκειμένου αφενός να διενεργηθούν διάφοροι έλεγχοι και επιθεωρήσεις και αφετέρου να γίνουν οι απαιτούμενοι καθαρισμοί και χρωματισμοί υφάλων του πλοίου, αλλά και άλλες επισκευές και εργασίες.

Στο παρακάτω βίντεο, η εταιρεία Teekay παρουσιάζει εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την προετοιμασία, αλλά και το δεξαμενισμό, του LNG carrier «Tangguh-Hiri» στη Σιγκαπούρη.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την εταιρεία, ο δεξαμενισμός του πλοίου διήρκησε συνολικά 17 ημέρες.