Η ναυτιλιακή κοινότητα αρωγός στη νέα ΑΕΝ Καλύμνου

0

Ο ελληνικός εφοπλισμός και τα ναυτιλιακά ιδρύματα ανέκαθεν υπήρξαν θερμοί υποστηρικτές και αρωγοί της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης του τόπου μας.

Μια μέρα μετά τη συγκινητική τελετή εγκαινίων στην ναυτομάνα Κάλυμνο ο δήμαρχος Καλύμνου κ. Ι. Γαλούζης, ο Μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας κ. Παϊσίος, ο διοικητής και ο διευθυντής της νέας Ακαδημίας πλοιάρχων, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ν. Σαντορινιού και του διευθυντή Ναυτικής Εκπαίδευσης αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. Α. Τσελίκη εγκαινίασαν τη νέα αίθουσα υπολογιστών της Σχολής και τίμησαν τον εκπρόσωπο της εταιρείας TMS Tankers Ltd. κ. Ευ. Σφακιωτάκη και του Ιδρύματος Ευγενίδη κ. Μ Μεταξά για την πολύτιμή προσφορά τους.

Στιγμιότυπο από την τελετή εγκαινίων της νέας αίθουσας υπολογιστών της ΑΕΝ Καλύμνου

Στιγμιότυπο από την τελετή εγκαινίων της νέας αίθουσας υπολογιστών της ΑΕΝ Καλύμνου

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ό,τι τα πλοία μας χρειάζονται εκπαιδευμένους ναυτικούς και επεσήμανε ό,τι αν και η ναυτιλιακή κοινότητα έχει περάσει δύσκολες μέρες, ωστόσο πάντα υπήρξε πολύτιμος αρωγός του τόπου μας: «οι Έλληνες εφοπλιστές αποδεικνύουν ότι όχι μόνο ήθελαν να γίνει η συγκεκριμένη ΑΕΝ στην Κάλυμνο, αλλά συμβάλλουν σημαντικά στη λειτουργία της. Ευελπιστούμε ότι και άλλοι θα βοηθήσουν σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια τόνισε ο υπουργός ανακοινώνοντας ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και ναυτιλιακές εταιρείες θα υποστηρίξουν με τεχνολογικό εξοπλισμό το εκπαιδευτικό έργο της νέας Ακαδημίας. Ο κ. υπουργός δήλωσε μάλιστα ότι «ακούω το αίτημα να δημιουργηθεί και Σχολή Μηχανικών».

Ο Τεχνικός Διευθυντής της TMS Tankers Ltd. κ. Ευ. Σφακιωτάκης δήλωσε, εκ μέρους της χορηγού εταιρείας, πως «είναι πεποίθηση της εταιρείας ότι οι σύγχρονες υποδομές είναι προαπαιτούμενες για την μελλοντική κατάρτιση των σπουδαστών και των νέων ναυτικών. Για να μπορέσει η Σχολή να πιάσει, τόσο σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, όσο και στον αριθμό των σπουδαστών πρέπει να γίνουν πολλά βήματα. Όχι μόνο η εταιρεία μας, αλλά και ο όλος ναυτιλιακός κλάδος θα σταθούμε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια».

Ο διοικητής της Σχολής απευθυνόμενος στους 55 νέους σπουδαστές που ήταν παρόντες δήλωσε ότι «είμαι βέβαιος ότι η επιλογή σας είναι καρπός ώριμης σκέψης. Η φοίτηση σας θα είναι σταθμός, τόσο για τη δική σας ζωή όσο και για τις οικογένειες σας». Ο διοικητής επεσήμανε ότι το έμψυχο δυναμικό είναι ο στυλοβάτης της ελληνικής εταιρείας.

Σημειώνεται πως η TMS Tankers Ltd. προσέφερε τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του υπολογιστικού κέντρου και το Ίδρυμα Ευγενίδου 1100 συγγράμματα για τους πρωτοετείς σπουδαστές.

Ο διοικητής της Σχολής σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους 2 πρώτους «ναυτιλιακούς» χορηγούς προσέφερε τους θυρεούς της Ακαδημίας.