Προς άνοδο οι κατώτερες απολαβές των ναυτικών

0

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) και η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF), μετά την συνεδρίασή τους στην Γενεύη, στο πλαίσιο του «Joint Maritime Commission Subcommittee on Seafarers Wages», προέβησαν σε αναθεώρηση του επιπέδου κατώτερων απολαβών των ναυτικών όπως ορίζεται από τη σύμβαση MLC της Διεθνούς Οργανώσεως Εργασίας (ILO).

Όπως ανακοίνωσε ο ICS το αποτέλεσμα των διήμερων διαπραγματεύσεων ήταν να αναθεωρηθούν οι κατώτερες απολαβές των ναυτικών και να αυξηθούν κατά 27 δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,5% συγκριτικά με τα σημερινά επίπεδα των κατώτερων απολαβών, οι οποίες φτάνουν τα $614 δολάρια/μήνα.

Συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου 2019 οι απολαβές θα αυξηθούν κατά 4 δολάρια, την 1/1/2020 κατά 7 δολάρια και την 1/1/2021 κατά 16 δολάρια.

Ο ITF και ο ICS επεσήμαναν την ανάγκη για αύξηση των κατώτερων απολαβών των ναυτικών, αναφέροντας την απαιτητική φύση της εργασίας των ναυτικών και την προσήλωση του ναυτικού επαγγέλματος, καθώς και τις ευμετάβλητες συνθήκες που χαρακτηρίζουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά