Οι μαθητές των ΕΠΑΛ Πειραιά ενημερώνονται για τα ναυτικά επαγγέλματα

0

Οι μαθητές του 4ου EΠΑ.Λ. και του 2ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πειραιά, με την ευγενική χορηγία της Aegean Speed Lines, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό ταξίδι με το SpeedRunner III στο δρομολόγιο Πειραιάς- Μήλος- Πειραιάς.

Οι 65 μαθητές των δύο επαγγελματικών λυκείων συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, συναντήθηκαν εν πλω με τον Πρέσβη του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στην Ελλάδα και Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη και συζήτησαν μαζί του για τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα, για την αναγκαιότητα απόκτησης επαρκών γνώσεων Πληροφορικής και Αυτοματισμών, για την απαίτηση απόκτησης ισχυρών βάσεων στις θετικές επιστήμες, αλλά και για τις ανάγκες και ανησυχίες των παιδιών σχετικά με το μέλλον και τις σπουδές τους.

11

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με το προσωπικό της Aegean Speed Lines και να περιηγηθούν στην γέφυρα και στο μηχανοστάσιο του πλοίου παρακολουθώντας δια ζώσης το ναυτικό επάγγελμα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης τόνισε τη σημασία παρόμοιων δράσεων για την εξοικείωση των μαθητών που φοιτούν στο Ναυτικό Τομέα των ΕΠΑ.Λ. με την θάλασσα και το μελλοντικό τους επάγγελμα.