Μαθητές γνωρίζουν τις θετικές επιστήμες εν πλω

0

Η Blue Star Ferries σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» ενώνουν τις δυνάμεις τους και ξεκινούν ένα ξεχωριστό ταξίδι ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Στόχος της δράσης «Science on Board» είναι η επικοινωνία των εξελίξεων της επιστήμης και η διάχυση της γνώσης, μέσω ειδικά σχεδιασμένων διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων των νησιών του Αιγαίου.

Εκπαιδευτικές δράσεις, ειδικά σχεδιασμένες από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 δίνοντας σε περίπου 600 μαθητές τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τις θετικές επιστήμες on board.

Με βιωματική προσέγγιση οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη χημεία, τη βιολογία, την πληροφορική με σκοπό να αντιληφθούν τη σημασία των τεχνολογικών επιτευγμάτων, της παρατήρησης, του πειράματος και την αξία της ερευνητικής διαδικασίας για την κοινωνία σε πλοίο της Blue Star Ferries.

Εκτός από τις εκπαιδευτικές δράσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» οι μαθητές είχαν τη ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μοναδικό περιβάλλον του πλοίου και να γνωρίσουν την αξία της ελληνικής ναυτιλίας.