Θα μπορούσε να αποφευχθεί η σύγκρουση bulk carrier με αλιευτικό σκάφος; (βίντεο)

0

Κατά το προηγούμενο έτος το UK Club Loss προχώρησε στην δημιουργία της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης Lessons Learnt, η οποία περιλαμβάνει πραγματικές μελέτες περίπτωσης και χρήσιμα συμπεράσματα από δυστυχή περιστατικά που έχουν συμβεί στο παρελθόν και αφορούν την εμπορική ναυτιλία.

Οι μελέτες περίπτωσης είναι εύκολα προσβάσιμες στο ευρύ κοινό, είναι εύκολα κατανοητές, ενώ περιλαμβάνουν περιγραφή του περιστατικού, ανάλυση και συμπεράσματα. Αξίζει να αναφερθεί πως οι συγκεκριμένες μελέτες προέρχονται από πραγματικά περιστατικά που έχουν συμβεί στο παρελθόν σε πλοία- μέλη του Club.

Η πρωτοβουλία Lessons Learnt πρόσφατα αναπτύχθηκε ακόμη περισσότερο και περιλαμβάνει σύντομα και στοχευμένα εκπαιδευτικά βίντεο που συνοδεύουν τα reports της ενότητας.

Το νέο βίντεο που δημοσιεύθηκε στη ψηφιακή βιβλιοθήκη έχει ως θέμα τη σύγκρουση ενός πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου με ένα αλιευτικό σκάφος. Σημειώνεται πως το βίντεο περιλαμβάνει το χρονικό της σύγκρουσης, καθώς και κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Μπορείτε να το δείτε το βίντεο παρακάτω: