Νέο σεμινάριο σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας

0

Την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 θα διεξαχθεί το διήμερο σεμινάριο Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας, το οποίο είναι εγκεκριμένο από τον Lloyds στα πλαίσια της πιστοποίησης του DANAOS Assessment and Training Center.

Το μοναδικό σεμινάριο αποκλειστικά για ναυτικούς, που συνδέει τον παραδοσιακό τρόπο καιρικής ενημέρωσης στο πλοίο (facsimile) με όλες τις σύγχρονες εφαρμογές που βασίζονται στα ψηφιακά δεδομένα καιρού (grib files). ‘Ετσι οι συμμετέχοντες μαθαίνουν όχι μόνο να κατανοούν τους χάρτες καιρού που λαμβάνουν στο πλοίο αλλά και να συνδυάζουν αυτή την πληροφορία με οποιαδήποτε εφαρμογή καιρού αλλά και με τις προγνώσεις που τους στέλνουν οι διάφορες εταιρίες καιρού. Επίσης μαθαίνουν όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να έχουν πάντα καιρό στο πλοίο, ανεξαρτήτως περιοχής και πρόσβασης στο internet.

Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο πατήστε εδώ και για εγγραφές εδώ.

Η 1η μέρα του σεμιναρίου είναι αφιερωμένη στον τρόπο ανάγνωσης των χαρτών επιφανείας (facsimile) και των κυματικών χαρτών. Μέσα από πλήθος παραδειγμάτων και πρακτικών εφαρμογών, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν όχι μόνο να διαβάζουν τους χάρτες αλλά και τον τρόπο να δουλεύουν με αυτούς, αποφεύγοντας έτσι τις επικίνδυνες καιρικές καταστάσεις και σχεδιάζοντας την πορεία τους με ασφάλεια και σιγουριά.

Η 2η μέρα είναι αφιερωμένη στις σύγχρονες μεθόδους που υπάρχουν για να λαμβάνονται όλες οι επίσημες μετεωρολογικές πληροφορίες στο καράβι μέσω e-mail. Έτσι αναλύονται όλες οι σύγχρονες μέθοδοι με τις οποίες ο ναυτικός μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην πρόγνωση του καιρού, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν είναι. Παράλληλα εξηγείται και η χρησιμότητα των Grib Files ενώ δίδονται και δωρεάν εφαρμογές καιρού για τον υπολογιστή σας.

Οι δύο ημέρες είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει είτε μόνο την 1η είτε μόνο τη 2η ημέρα.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 150€ ενώ για σπουδαστές ΑΕΝ γίνεται έκπτωση 20% και η τιμή ανέρχεται στα 130€. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται το υλικό παρακολούθησης με τις έντυπες σημειώσεις, coffee breaks, πρόχειρο γεύμα και η βεβαίωση συμμετοχής. Το κόστος συμμετοχής για τη μία μόνο ημέρα ανέρχεται στα 100€.

Εισηγητής των σεμιναρίων είναι ο Δρ. Νίκος Μαζαράκης. Ο Δρ. Νίκος Μαζαράκης είναι καθ/της Ναυτικής Μετεωρολογίας, επισκέπτης καθηγητής του Uninettuno University/Institute for International Maritime Studies και Δ/ΝΤΗΣ του Ελληνικού Γραφείου της εταιρίας καιρού STORMGEO. (για βιογραφικό πατήστε εδώ).