Σε σταθερά ανοδική πορεία η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας

0

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) δημοσίευσε τα επίσημα στοιχεία σχετικά με τη συνολική κίνηση των επιβατών κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο το περασμένο έτος.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2017 υπολογίζεται ότι ταξίδεψαν συνολικά 26,7 εκατ. επιβάτες, αριθμός που υπερβαίνει τις αρχικές προβλέψεις της CLIA για το περασμένο έτος (25,8 εκατ. επιβάτες).

Η CLIA προβλέπει ότι το 2018 θα αποτελέσει μία ακόμα καλή χρονιά για την αγορά κρουαζιέρας, εκτιμώντας πως η παγκόσμια κίνηση επιβατών κρουαζιέρας θα αγγίξει τα 28 εκατ. μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης, το 15% των επιβατών κρουαζιέρας επέλεξαν ως τουριστικό προορισμό την Ασία το 2017, αύξηση κατά 20,5% συγκριτικά με το 2016.

Ωστόσο, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη αποτέλεσαν τους κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας το περασμένο έτος, με τα ποσοστά των επιβατών κρουαζιέρας που ταξίδεψαν σε χώρες των συγκεκριμένων ηπείρων να αγγίζουν το 49% και το 26% αντίστοιχα.

Επίσης, το 5,4% των επιβατών επέλεξαν κρουαζιέρες στην Αυστραλία και στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ το 3,2% επέλεξαν την Κεντρική και τη Νότια Αμερική.

Απόσπασμα από τo άρθρο, με τίτλο «Σε σταθερά ανοδική πορεία η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας», Ναυτικά Χρονικά, Αύγουστος- Σεπτέμβριος 2018, σ. 38