Νέο σεμινάριο σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας

0

Την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, θα διεξαχθεί το διήμερο σεμινάριο Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρίας StormGeo (Βασιλέως Αλεξάνδρου 14-20, Περιστέρι).

Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου είναι αφιερωμένη στον τρόπο ανάγνωσης των χαρτών επιφανείας (facsimile) και των κυματικών χαρτών. Μέσα από πλήθος παραδειγμάτων και πρακτικών εφαρμογών, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν όχι μόνο να διαβάζουν τους χάρτες αλλά και τον τρόπο να δουλεύουν με αυτούς, αποφεύγοντας έτσι τις επικίνδυνες καιρικές καταστάσεις και σχεδιάζοντας την πορεία τους με ασφάλεια και σιγουριά.

Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στις σύγχρονες μεθόδους που υπάρχουν για να λαμβάνονται όλες οι επίσημες μετεωρολογικές πληροφορίες στο καράβι μέσω e-mail. Έτσι αναλύονται όλες οι σύγχρονες μέθοδοι με τις οποίες ο ναυτικός μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην πρόγνωση του καιρού, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν είναι. Παράλληλα εξηγείται και η χρησιμότητα των Grib Files ενώ δίδονται και δωρεάν εφαρμογές καιρού για τον υπολογιστή.

Οι δύο ημέρες είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει είτε μόνο στην πρώτη είτε μόνο στη δεύτερη ημέρα.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 150€ ενώ για σπουδαστές ΑΕΝ γίνεται έκπτωση 20% και η τιμή ανέρχεται στα 120€.
Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται το υλικό παρακολούθησης με τις έντυπες σημειώσεις, coffee breaks, πρόχειρο γεύμα και η βεβαίωση συμμετοχής.
Το κόστος συμμετοχής για τη μία μόνο ημέρα ανέρχεται στα 100€.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο δρ. Νίκος Μαζαράκης, Φυσικός – Μετεωρολόγος, Καθηγητής Ναυτικής Μετεωρολογίας- διευθυντής του Ελληνικού γραφείου της StormGeo, συνεργάτης Ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εισηγητής σεμιναρίων ναυτικής μετεωρολογίας στη HELMEPA και εκπαιδευτικός συνεργάτης ναυτιλιακών εταιριών, με πάνω από 5500 ώρες διδασκαλίας στη Ναυτική Μετεωρολογία σε ναυτικούς και σε στελέχη ναυτιλιακών εταιριών

Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο πατήστε εδώ και για εγγραφές εδώ.