Επαγγελματική πιστοποίηση στη ναυτιλία από το ICS

0

Το επαγγελματικό ναυτιλιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης του ICS, «Annual Professional Maritime Programme», παρέχεται από το Hellenic Management Centre, το επίσημα εξουσιοδοτημένο εκπαιδευτικό κέντρο του Institute of Chartered Shipbrokers στην Ελλάδα, το οποίο αποτελεί διεθνή φορέα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα της ναυτιλίας.

Το πρόγραμμα προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για τις εξετάσεις του ICS, «Professional Qualifying Examinations». Οι εξετάσεις αυτές οδηγούν στην απόκτηση της ιδιότητας μέλους του ICS (ICS Membership), σημάδι επαγγελματισμού και καταξίωσης στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, η οποία παρέχει επίσης στον κάτοχό της, τη δυνατότητα να ανήκει σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δίκτυο καταξιωμένων επαγγελματιών (3.500 μέλη σε 26 παραρτήματα παγκοσμίως).

Η δομή του προγράμματος περιλαμβάνει δύο κύκλους μαθημάτων, σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Κατά την διάρκεια του πρώτου κύκλου σπουδών, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν τέσσερα (4) υποχρεωτικά μαθήματα, ώστε να αποκτήσουν τις αναγκαίες γνώσεις των βασικών τομέων τηςναυτιλίας.

Κατά τον δεύτερο κύκλο, οι υποψήφιοι επιλέγουν τρία (3) μαθήματα, ώστε να εξειδικευτούν στους ακόλουθους τομείς: Shipbroking and Chartering Practice, Ship Operations & Management, Ship Sale & Purchase, Marine Insurance, Maritime Economics /Finance and Maritime Law.

Το πρόγραμμα του ICS απευθύνεται σε:
– Επαγγελματίες της ναυτιλίας: shipbrokers, operators, charterers, maritime lawyers, agents, financiers, οι οποίοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν την θεωρητική και την πρακτική κατάρτισή τους και να πιστοποιήσουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους.
– Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν την εμπειρική γνώση και πρακτική τους με θεωρητική και πρακτική κατάρτιση.
– Απόφοιτους και Επαγγελματίες των κλάδων της οικονομίας, της διοίκησης, της νομικής, της μηχανικής, οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν με τα ναυτιλιακά.

Οι εισηγητές είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου και συνδυάζουν πολυετή επαγγελματική και διδακτική εμπειρία καθώς και σημαντικές ακαδημαϊκές σπουδές.

Το πρόγραμμα του ICS ξεκινά τον Σεπτέμβριο 2018 και διαρκεί μέχρι τον Μάιο 2019.

Οι διαλέξεις γίνονται δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη / Τρίτη-Πέμπτη) και ώρες 19:00-21:30, στις εγκαταστάσεις του Hellenic Management Centre, στο κέντρο του Πειραιά.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2104125945, ή μέσω e-mail στο helmc@otenet.gr.