Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

0

Σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με την ναυτική ακαδημία του Solent University με έδρα το Southampton της Μ. Βρετανίας. Η Ναυτική Ακαδημία θα αρχίσει τη λειτουργία της από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018-19 στις νέες εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στην καρδιά του Πειραιά.

Σημειώνεται πως το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την ναυτική ακαδημία Warsash School of Maritime Science and Engineering του Solent University με έδρα το Southampton και με ιστορία 70 ετών, με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένη Ναυτική και Ναυτιλιακή Εκπαίδευση με διεθνή προοπτική. Η νέα Ναυτική Ακαδημία καλύπτει όλο το εύρος της ναυτικής εκπαίδευσης, αρχίζοντας από αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχους και μηχανικούς), αξιωματικούς Yacht και Superyacht και πληρώματα και συνεχίζοντας με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και στη Διοίκηση Λιμένων. Επιπλέον, έχει συνάψει συνεργασία με τον Professional Yachting Association (PYA) για την παροχή εξειδικευμένων πιστοποιήσεων με διεθνή αναγνώριση στον χώρο του Yacht και Superyacht.

photo4

Ο κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στην ομιλία του τόνισε πως «με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε απόψε την ίδρυση της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με το Solent University του Southampton. Η Ναυτική Ακαδημία –η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά των κρατικών ακαδημιών– ξεκινά αυτό το φθινόπωρο και στόχος της είναι να ανεβάσει το επίπεδο της εκπαίδευσης των ναυτοπαίδων και ειδικότερα των ανώτατων και ανώτερων πληρωμάτων, πλοιάρχων και μηχανικών. Επιπλέον, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και Ακαδημία για την εκπαίδευση και επανεκπαίδευση των ανθρώπων που στελεχώνουν το Yachting και τα σκάφη αναψυχής, μία ιδιαίτερα πρωτοποριακή κίνηση από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο».

DSC_2004

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, πλοιοκτήτες και στελέχη των μεγαλύτερων ναυτιλιακών ομίλων παγκοσμίως, θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, καθώς και ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι του Τύπου και του πολιτισμού.

Επίτιμος προσκεκλημένος της βραδιάς, τον συντονισμό της οποίας είχε η δημοσιογράφος κα Πόπη Τσαπανίδου, ήταν ο καπτ. Παναγιώτης Τσάκος, ιδρυτής και πρόεδρος της Tsakos Group, στον οποίο το Solent University απένειμε τιμητικό Διδακτορικό τίτλο στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης για την πολύτιμη προσφορά του στον χώρο της Ναυτιλίας, βάσει του επίσημου τελετουργικού αναγόρευσης που ισχύει στην έδρα του Πανεπιστημίου. Την απονομή πραγματοποίησε ο καθηγητής Graham Baldwin, Πρύτανης του Solent University, παρουσία των κ.κ. καθηγητή Syamantak Bhattacharya, κοσμήτορα του Warsash School of Maritime Science and Engineering, κα Jo Nesbitt, διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου, καθώς και του καθηγητή Ντίνου Αρκουμάνη, τέως Πρέσβη της Ελλάδος για θέματα ενεργειακής πολιτικής, τέως αντίπρύτανη του Πανεπιστημίου City University του Λονδίνου και προέδρου του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Ο καπτ. Παναγιώτης Τσάκος, σε δήλωσή του με τη λήξη της απονομής ανέφερε: «Είναι μεγάλη και σημαντική η τιμή που μου έκανε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το Solent University απόψε. Όμως, ακόμη πιο σημαντική είναι η απόφαση για την ίδρυση της Ναυτικής Ακαδημίας στον Πειραιά, κάτι που έχει τόσο ανάγκη η δουλειά μας και η μεγάλη ναυτιλία των Ελλήνων. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο».

Περισσότερες πληροφορίες για τη Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου μπορείτε να βρείτε εδώ.