Πως λειτουργούν τα θαλάσσια γεωτρύπανα;

0

Το Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018, η εκπαιδευτική πρωτοβουλία Isalos.net σε συνεργασία με τη SNAME του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ocean Rig Management Inc. στο Μαρούσι.

Κατά την επίσκεψη τους στην εταιρεία οι νέοι φοιτητές της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ ενημερώθηκαν για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Ocean Rig Management Inc., το στόλο αλλά και τη δομή μιας εταιρείας που διαχειρίζεται πλωτά γεωτρύπανα, καθώς και τις προοπτικές της βιομηχανίας εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά τα επόμενα χρόνια.

Ο κος Δημήτριος Κουκουλάς, Executive Vice President της Ocean Rig Management Inc. καθώς και ο κος Philippe Tinchon, Training & Development Manager της εταιρείας, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους φοιτητές για τα επιμέρους στάδια αλλά και τη διαδικασία εξόρυξης με ένα πλωτό γεωτρύπανο, τους διάφορους τύπους πλωτών γεωτρύπανων, τις ναυπηγικές καινοτομίες των drill ships 5ης και 6ης γενιάς καθώς και για τη σημασία των συστημάτων, όπως το Dynamic Positioning, κατά το operation μιας γεώτρησης.

Οι φοιτητές, οι οποίοι παρουσίασαν έντονο ενδιαφέρον για τις ναυπηγικές τεχνολογίες των συγκεκριμένων πλοίων, είχαν ακόμη την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο training centre της εταιρείας, προκειμένου να δουν τις διαθέσιμες εγκαταστάσεις αλλά και τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό, να ενημερωθούν για τα διαθέσιμα training courses, αλλά και να βιώσουν την άσκηση σε έναν προσομοιωτή στην πράξη.