Νέο σεμινάριο Ναυτικής Μετεωρολογίας για τις ελληνικές θάλασσες

0

Το σεμινάριο Ναυτικής Μετεωρολογίας για τις ελληνικές θάλασσες, είναι ένα καινοτόμο σεμινάριο στο οποίο οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πρακτικές γνώσεις για τον καιρό στη θάλασσα και όχι μόνο, υπό το πρίσμα πάντα της σύγχρονης μετεωρολογικής επιστήμης. Στόχος του σεμιναρίου είναι να δώσει με απλό και κατανοητό τρόπο απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

– Tι είναι τα μελτέμια;
– Πως υπολογίζω τον άνεμο και ποια είναι η σχέση του με τις ισοβαρείς καμπύλες σε ένα χάρτη επιφανείας;
– Tι είναι οι σπηλιάδες και πως συμπεριφέρεται ο άνεμος πάνω από την ξηρά και πάνω από τη θάλασσα;
– Πως δημιουργούνται τα κύματα; Τι είναι η αποθαλασσία και πως μπορώ να διαβάζω τους κυματικούς χάρτες;
– Tι είναι τα μέτωπα και τι καιρό προκαλούν; Ποιοι είναι οι βασικοί τύποι καιρού που επηρεάζουν τη χώρα μας;
– Πως μπορώ να κάνω πρόγνωση βροχής;
– Πόσο ακριβείς είναι οι προγνώσεις και ποια sites μπορώ να εμπιστεύομαι για την πρόγνωση του καιρού;

Στο σεμινάριο γίνεται επίσης αναφορά στις εξαιρετικά χρήσιμες εφαρμογές qtVlm και Opencpn, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν τα laptop τους και να εγκαταστήσουν άμεσα αυτές τις εφαρμογές.

Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο πατήστε εδώ και για εγγραφές αν είστε επαγγελματίας ναυτικός εδώ ενώ αν είστε ιδιώτης εδώ.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Νίκος Μαζαράκης, Φυσικός– Μετεωρολόγος, Καθηγητής Ναυτικής Μετεωρολογίας– Διευθυντής του Ελληνικού γραφείου της StormGeo, συνεργάτης Ερευνητής Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εισηγητής σεμιναρίων ναυτικής μετεωρολογίας στη HELMEPA και εκπαιδευτικός συνεργάτης ναυτιλιακών εταιριών, με πάνω από 5500 ώρες διδασκαλίας στη Ναυτική Μετεωρολογία σε ναυτικούς και σε στελέχη ναυτιλιακών εταιριών.