Νέα έκδοση από το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος

0

Η νέα έκδοση του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, με τίτλο Ελλήνων Πλόες: Η Πορεία της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας δια μέσου των Αιώνων παρουσιάζει την πορεία της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας δια μέσου των αιώνων. Το «ταξίδι» που μας καλεί να ακολουθήσουμε ξεκινά από τη μεσολιθική περίοδο, τότε που έχουμε την αρχαιότερη μαρτυρία για τη θαλάσσια διακίνηση αγαθών στο Αιγαίο και τη θαλασσοκρατορία των Μινωιτών και φθάνει έως τους σύγχρονους δυναμικούς εμπορικούς στόλους των Ελλήνων εφοπλιστών.

Ο συγγραφέας παρουσιάζει με τρόπο ευσύνοπτο τους σημαντικότερους σταθμούς αυτής της διαδρομής και της συνεχούς παρουσίας των Ελλήνων στη θάλασσα και ενώ απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό, δεν υστερεί στην επιστημονικότητα των πληροφοριών που παρέχει. Τα κείμενα πλαισιώνονται από πλούσιο εικονογραφικό υλικό, που προέρχεται από μουσεία, εφορείες αρχαιοτήτων, ιδρύματα, οργανισμούς αλλά και συλλέκτες και το οποίο τεκμηριώνει αυτή τη θαλασσινή διαδρομή των 100 και πλέον αιώνων.

Τη νέα έκδοση μπορείτε να προμηθευθείτε από το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος (Ακτή Θεμιστοκλέους, 155 37, Πειραιάς). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104516264