Χίος 2018: η Isalos.net επιστρέφει στις γενέθλιες πατρίδες της ελληνικής ναυτοσύνης

0

Η εκπαιδευτική πρωτοβουλία Isalos.net διοργάνωσε ημερίδα- συνάντηση των σπουδαστών των ΑΕΝ Χίου και ΑΕΝ Οινουσσών, με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων, με τη συμμετοχή αλλά και το ενδιαφέρον των νέων σπουδαστών να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Η 6η κατά σειρά ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία», που διοργανώθηκε την Παρασκευή 23 Μαΐου 2018 από την Isalos.net, σε συνεργασία με το Real Time Graduates, με την υποστήριξη της Tototheo Maritime και με χορηγό επικοινωνίας τα Ναυτικά Χρονικά, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον αλλά και την ενεργό συμμετοχή 390 σπουδαστών ΑΕΝ αλλά και τη συμμετοχή 68 εταιρειών, 18 εκ των οποίων είχαν παρουσία με ειδικά περίπτερα.

Ο κ. Χαράλαμπος Φαφαλιός, Πρόεδρος του Greek Shipping Co-operation Committee, ο κ. Δημήτριος Φαφαλιός, Πρόεδρος της Fafalios Shipping S.A., ο καπτ. Κυριάκος Θεοδωράκης, Διευθυντής της Σχολής Πλοιάρχων ΑΕΝ Οινουσών, η κα Μαρία Μακκά, Διευθύντρια της Σχολής Μηχανικών ΑΕΝ Χίου, ο Ηλίας Μπίσιας, Διευθυντής των Ναυτικών Χρονικών και ο καπτ. Γεώργιος Γεωργούλης με σπουδαστές της ΑΕΝ Χίου

Ο κ. Χαράλαμπος Φαφαλιός, Πρόεδρος του Greek Shipping Co-operation Committee, ο κ. Δημήτριος Φαφαλιός, Πρόεδρος της Fafalios Shipping S.A., ο καπτ. Κυριάκος Θεοδωράκης, Διευθυντής της Σχολής Πλοιάρχων ΑΕΝ Οινουσών, η κα Μαρία Μακκά, Διευθύντρια της Σχολής Μηχανικών ΑΕΝ Χίου, ο κ. Ηλίας Μπίσιας, Διευθυντής των Ναυτικών Χρονικών και ο καπτ. Γεώργιος Γεωργούλης με σπουδαστές της ΑΕΝ Χίου

Η ημερίδα περιλάμβανε 4 επιμέρους θεματικά πάνελ, 2 εκ των οποίων απευθύνονταν στους σπουδαστές της Σχολής Μηχανικών ΑΕΝ Χίου και 2 στους σπουδαστές της Σχολής Πλοίαρχων ΑΕΝ Οινουσσών όπου 20 συμμετέχοντες εισηγητές ανέπτυξαν τις απόψεις τους πάνω σε επίκαιρα θέματα σχετικά με τις νέες τεχνολογίες της γέφυρας και του μηχανοστασίου καθώς και την ασφάλεια εν πλω, ενώ απάντησαν πολυάριθμες ερωτήσεις από το εξαιρετικά ενεργό και ενδιαφερόμενο κοινό.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, αλληλασφαλιστικών οργανισμών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να εξερευνήσουν προοπτικές απασχόλησης για τους ενδιαφερόμενους νέους και νέες.

Σπουδαστές της ΑΕΝ Οινουσσών κατά τη διάρκεια της ημερίδας "Επιλέγω Ναυτιλία"

Σπουδαστές της ΑΕΝ Οινουσσών κατά τη διάρκεια της ημερίδας “Επιλέγω Ναυτιλία”

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Επιλέγω Ναυτιλία» στη Χίο, η οποία πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του ΥΝΑΝΠ, δόθηκε στους παρευρισκόμενους η δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις στους ομιλητές αλλά και να συνομιλήσουν μαζί τους για θέματα που αφορούν τη ναυτιλιακή καθημερινότητα.

Φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία» στη Χίο, την Παρασκευή, 23 Μαΐου 2018

Στιγμιότυπα από τις εισηγήσεις που παρακολούθησαν οι σπουδαστές της ΑΕΝ Χίου:

Στιγμιότυπα από τις εισηγήσεις που παρακολούθησαν οι σπουδαστές της ΑΕΝ Οινουσσών:

Στιγμιότυπα από τους χώρους διεξαγωγής της Ημερίδας:

Στιγμιότυπα από τα Desks των συμμετεχουσών εταιρειών:

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη:

tototheoMaritimeLanscape

Με την αρωγή και τη συμμετοχή:
screenshot