Υποτροφία από το Propeller Club και το ALBA Graduate Business School

0

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, το Propeller Club (Λιμάνι του Πειραιά) μαζί με το ALBA Graduate Business School, προσέφερε πλήρη υποτροφία, ύψους €12.500, για το πρόγραμμα MSc in Shipping Management.

Το MSc in Shipping Management είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα που παρέχει στους φοιτητές μία ολιστική γνώση των σημαντικότερων θεμάτων που απασχολούν τη σύγχρονη εμπορική ναυτιλία. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αναπτύξει την προσωπικότητα του υποψήφιου και να τον εφοδιάσει με τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις εμπειρίες που απαιτούνται για μία επιτυχημένη καριέρα στον απαιτητικό και άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον της ναυτιλίας.

Το Real Time Graduates, ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα που συνδέει αποφοίτους με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ήταν υπεύθυνο για την επιλογή του υποψήφιου υπότροφου, ενώ η υποτροφία απονεμήθηκε στην κα. Αναστασία Μεντή.

Το International Propeller Club των Ηνωμένων Πολιτειών ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1922, ενώ απαριθμεί 8.000 μέλη σε 52 πόλεις και 4 Student Clubs παγκοσμίως. Το Propeller Club (λιμάνι του Πειραιά), που ιδρύθηκε το 1935 και είναι μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός σύλλογος. Σύμφωνα με τα καθήκοντά του, μία από τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες είναι να βοηθήσει τις σπουδές Ελλήνων φοιτητών με γνώμονα τις οικονομικές τους ανάγκες. Το Propeller Club συνεργάζεται με την Κοινότητα της ελληνικής ναυτιλίας και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα για την προώθηση των θαλάσσιων σχέσεων, του εμπορίου και των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των πολιτών της Ελλάδας, των ΗΠΑ και όλων των άλλων χωρών που εκπροσωπούνται από τα μέλη τους.

Με στόχο να εκπαιδεύσει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο και να προωθήσει ενεργά την επιστημονική έρευνα και τη δημιουργία νέας γνώσης, το ALBA Graduate Business School- The American College of Greece, λειτουργεί από το 1992 ως ένας ανεξάρτητος μη κρατικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, της ΕΕΔΕ και του ΕΒΕΑ. Είναι σωματείο 87 Ελληνικών εταιρειών συμπεριλαμβανομένων και ναυτιλιακών. Το ALBA προσφέρει 14 μεταπτυχιακά προγράμματα, τρία εκ των οποίων ναυτιλιακά. Πρόκειται για τρία εξειδικευμένα μεταπτυχιακά προγράμματα: το MBA in Shipping, το MSc in Shipping Management και το MSc in International Shipping and Finance (σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Reading “Dual Degree Program”) το κάθε ένα κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες φοιτητών με διαφορετικό ακαδημαϊκό και/ή εργασιακό υπόβαθρο. Και τα τρία προγράμματα είναι πιστοποιημένα από διεθνείς φορείς πιστοποίησης όπως το NEASC, το ΑΜΒΑ (για το MBA in Shipping) και το EQUIS EFMD (για το MSc in International Shipping and Finance) αλλά και από ναυτιλιακούς φορείς όπως το Institute of Chartered Shipbrokers (ICS),και το Hellenic Shipbrokers Association (HSA). Περισσότερες πληροφορίες για το ALBA Graduate Business School θα βρείτε εδώ.