Ταξίδι- ορόσημο πραγματοποιήθηκε από το «Eduard Toll» στο Βόρειο Πέρασμα

0

Το «Eduard Toll» αποτελεί το τέταρτο από τα 15 ARC7 LNG carriers τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο «Yamal LNG Project», στην περιοχή της Ρωσικής Αρκτικής.

Το πλοίο έχει χωρητικότητα 172.000 κυβικών μέτρων και αποτελεί συγχρόνως το πρώτο από τα έξι πλοία, κατηγορίας ARC7, της Teekay LNG Partners, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους ιδιοκτήτες και διαχειριστές πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο. Η Teekay LNG Partners παρέλαβε το πλοίο τον περασμένο Ιανουάριο από την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).

Στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου το πλοίο πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο ταξίδι του, με προορισμό τον λιμένα της Sabetta στη νότια Ρωσία, μέσω του Βόρειου Περάσματος, έχοντας τη δυνατότητα θραύσης πάγων πάχους έως και 1,8 μέτρων.

Το ταξίδι του πλοίου στο Βόρειο Πέρασμα αποτελεί ορόσημο για τη ναυτιλία στην περιοχή της Αρκτικής, καθώς πρόκειται για το πρώτο πλοίο που διαπλέει τη συγκεκριμένη περιοχή αυτήν την εποχή χωρίς τη συνοδεία παγοθραυστικών.

Δείτε σε βίντεο το εντυπωσιακό πέρασμα του πλοίου από το Βόρειο Πέρασμα.

Φωτό/Βίντεο: teekay.com