Οι Νορβηγοί Εφοπλιστές υπέρ των διεθνών ρυθμίσεων για τη ναυτιλία

0

Καινοτόμες λύσεις, νέες τεχνολογίες και ψηφιοποίηση μπορεί να βοηθήσουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία να ανταποκριθεί με επιτυχή και βιώσιμο τρόπο στις απαιτήσεις ενός κόσμου που αλλάζει ταχύτατα και ο οποίος θα έχει στο μέλλον ολοένα και μεγαλύτερες ανάγκες μεταφοράς αγαθών. Σε αυτήν την διαπίστωση προέβη ο CEO της Ένωσης των Νορβηγών Εφοπλιστών Harald Solberg μιλώντας πριν από λίγες ημέρες σε σεμινάριο με το «παρών» να δηλώνουν 60 πρεσβευτές.

Για τον CEO της Ένωσης των Νορβηγών Εφοπλιστών με δεδομένο τον παγκόσμιο χαρακτήρα της ναυτιλιακής βιομηχανίας η τελευταία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ύπαρξη διεθνών ρυθμίσεων, έτσι ώστε να εξασφαλίζονται για όλους τους παίκτες ίσοι όροι ανταγωνισμού. «Ως εκ τούτου, ως μέλος τόσο των ευρωπαϊκών όσο και των διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών – ECSA και ICS – συμμετέχουμε ενεργά στις ρυθμιστικές εργασίες που λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες και στον ΙΜΟ», δήλωσε ο νέος CEO της Ένωσης.Norwegian

Για τον κ. Harald Solberg τρεις είναι οι σημαντικοί παράγοντες που προβλέπεται να διαμορφώσουν το παγκόσμιο μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας: το κλίμα, η ψηφιοποίηση και η βιωσιμότητα.

Ειδική αναφορά έκανε και για τη νορβηγική ναυτιλία σημειώνοντας πως παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν παραδοσιακοί κλάδοι της ναυτιλίας, ήδη από την εποχή που άρχισε να ξεσπά η παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008, η Νορβηγία κατάφερε να διατηρήσει την θέση της ως το 6ο μεγαλύτερο ναυτιλιακό έθνος στον κόσμο, με βάση την αξία του στόλου.

Φωτό: rederi.no