Σχολή Δυτών Καλύμνου: παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών

0

Εκδόθηκε σήμερα, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απόφαση για την παράταση της ημερομηνίας κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών από τους υποψηφίους που επιθυμούν να φοιτήσουν στη Σχολή Δυτών στην Κάλυμνο. Ως νέα προθεσμία ορίστηκε η Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2018.

Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι διαθέσιμη εδώ.

Σημειώνεται πως κατά το μήνα Δεκέμβριο δημοσιεύτηκε από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η προκήρυξη της λειτουργίας της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο για το έτος 2018.

Ως ημερομηνία έναρξης μαθημάτων ορίστηκε η 5η Φεβρουαρίου 2018. Επιπλέον, σύμφωνα με την προκήρυξη, η διάρκεια της φοίτησης στη Σχολή για την απόκτηση του πτυχίου είναι 40 εργάσιμες ημέρες ενώ αναμένεται πως θα φοιτήσουν σε αυτή, κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο, συνολικά 25 σπουδαστές. Απ’ αυτούς οι 20 θα εκπαιδευτούν ως δύτες και 5 ως επιτηρητές.

– Οι υποψήφιοι Δύτες πρέπει να έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών και μέχρι 35 ετών, ενώ οι υποψήφιοι Κυβερνήτες ή Επιτηρητές άνω των 21 ετών.
– Οι αιτήσεις εγγραφής των ενδιαφερομένων, πρέπει να σταλούν στο Λιμεναρχείο Καλύμνου μέσω οποιασδήποτε Λιμενικής Αρχής.

Σημειώνεται πως η Σχολή Δυτών Καλύμνου, είναι η μοναδική δημόσια Σχολή που λειτουργεί στην Ελλάδα και πιστοποιεί δύτες.

Φωτο: ΑΠΕ- ΜΠΕ