Real Time Graduates: Γέφυρα ανάμεσα σε νέους αποφοίτους και ναυτιλιακή βιομηχανία

0

Το Real Time Graduates, ένα πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει ως στόχο τη σύνδεση των αποφοίτων ναυτιλιακών σπουδών και άλλων κλάδων με τη ναυτιλιακή αγορά, διοργάνωσε δύο Open Houses στις 7 και 8 Νοεμβρίου. Νέοι που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της ναυτιλίας και να μάθουν περισσότερα για αυτόν, επισκέφτηκαν τις ναυτιλιακές εταιρείες Arcadia Shipmanagement Co. Ltd. και Laskaridis Shipping Co. Ltd. και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των συγκεκριμένων εταιρειών.

Ο καπτ. Δημήτριος Ματθαίου συζητά με νέους αποφοίτους ναυτιλιακών σπουδών

Ο καπτ. Δημήτριος Ματθαίου συζητά με νέους αποφοίτους ναυτιλιακών σπουδών

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου τελειόφοιτοι και απόφοιτοι ναυτιλιακών σχολών και άλλων κλάδων, επισκέφτηκαν τα γραφεία της Arcadia, όπου τους υποδέχθηκε ο καπτ. Απόστολος Σκεμπές, Training Manager των εταιρειών Arcadia Shipmanagement Co. Ltd. και Aegean Bulk Co. Inc. Ο κ. Σκεμπές αναφέρθηκε στη δομή της εταιρείας, παρουσιάζοντας τα επιμέρους τμήματά της. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τους νέους παρευρισκομένους συνάντησε και ο καπτ. Δημήτριος Ματθαίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Arcadia Shipmanagement Co. Ltd. και της Aegean Bulk Co. Inc. και Πρόεδρος του Green Award Foundation. Ο κ. Ματθαίου συζήτησε με τους νέους και επιχείρησε να λύσει όσες απορίες είχαν αναφορικά με θέματα σταδιοδρομίας στο ναυτιλιακό τομέα.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, μεταπτυχιακοί φοιτητές από το ναυτιλιακό τμήμα σπουδών του ALBA Graduate Business School είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη ναυτιλιακή εταιρεία Laskaridis Shipping Co. Ltd. και να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις της . Οι εκπρόσωποι του Real Time Graduates, κα Τζένη Χριστοδούλου και κα Έφη Σμυρλάκη, που ανήκουν στο δυναμικό της Laskaridis Shipping Co. Ltd., παρουσίασαν αρχικά το πρόγραμμα του Real Time Graduates, και στη συνέχεια την ιστορία και τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η Laskaridis Shipping Co. Ltd. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι κάθε τμήματος από την Laskaridis Shipping Co. Ltd. ανέλυσαν την οργάνωση και τις λειτουργίες των τμημάτων τους, παρουσιάζοντας στους φοιτητές τις καθημερινές εργασίες που εκτελούνται από κάθε τμήμα.

Η ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή των νέων σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Real Time Graduates, αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον της νέας γενιάς να στραφεί προς τη ναυτιλία, έναν οικονομικό κλάδο με μεγάλη ιστορία και μεγάλη βαρύτητα για την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Real Time Graduates μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.investinthefuture.gr.