Πόλεις- λιμάνια επικίνδυνα για γυναίκες ναυτικούς και επισκέπτες

0

Με γνώμονα το διαρκές ενδιαφέρον πολλών γυναικών που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο ναυτικό επάγγελμα, αλλά και πολλών γυναικών- στελεχών σε ναυτιλιακές και όχι μόνο εταιρείες, που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, η Isalos.net δημοσιεύει μια πρόσφατη έρευνα του Thompson Reuters Foundation με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την έρευνα, ειδικοί αναλυτές κατατάσσουν τις πόλεις με μεγάλη επικινδυνότητα για τις γυναίκες, έχοντας ως κριτήρια τη σεξουαλική βία, την πρόσβαση σε νοσηλευτικά ιδρύματα, τα ιδιαίτερα «πολιτισμικά χαρακτηριστικά» κάθε πόλης, αλλά και την πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους.

Η έρευνα αφορά όλες τις πόλεις του κόσμου, από τις οποίες παραθέτουμε τις πιο επικίνδυνες πόλεις- λιμάνια για γυναίκες ταξιδιώτες και όχι μόνο. Η πιο επικίνδυνη πόλη για γυναίκες είναι σύμφωνα με την έρευνα το Κάιρο στην Αίγυπτο, ενώ και η πόλη του Μεξικού αποτελεί «αφιλόξενο» προορισμό για πολλές γυναίκες.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πιο επικίνδυνες πόλεις- λιμάνια για μια γυναίκα είναι οι ακόλουθες κατά σειρά επικινδυνότητας:

Καράτσι, Πακιστάν
Είναι η μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν και διαθέτει τον μεγαλύτερο εμπορικό λιμένα της χώρας. Οι μεγαλύτερες εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων και των ναυτιλιακών που έχουν γραφεία στο Πακιστάν είναι εγκατεστημένες σε αυτή.

Λάγος, Νιγηρία
Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Νιγηρίας με πληθυσμό 13,7 εκατ. και η δεύτερη μεγαλύτερη στην Αφρική. Το λιμάνι της είναι το 3ο μεγαλύτερο της αφρικανικής ηπείρου και αποτελεί σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο πετρελαίου της Νιγηρίας.

Τζακάρτα, Ινδονησία
Η Τζακάρτα με πληθυσμό περίπου 10,5 εκατ. το 2016 είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Ινδονησίας. Σύμφωνα με την έρευνα κατέχει την τέταρτη θέση παγκοσμίως στα θέματα διάκρισης κατά των γυναικών που αφορούν πολιτισμικές πρακτικές, όπως ακρωτηριασμοί γενετικών οργάνων των γυναικών και υποχρεωτικοί γάμοι.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Η Κωνσταντινούπολη με 14,6 εκατ. πληθυσμό είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας. Το ποσοστό απασχόλησης των γυναικών τη δεκαετία 2004- 2014 ήταν 29,5%, χαμηλότερο κατά 40,0 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το ποσοστό των ανδρών.

Μέσα στις δέκα πιο επικίνδυνες πόλεις συγκαταλέγονται επίσης και οι ακόλουθες παραποτάμιες πρωτεύουσες (οι οποίες διαθέτουν και λιμάνια) : Η Ντάκα στο Μπαγκλαντές και η Κινσάσα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Φώτο: ΑΠΕ- ΜΠΕ