Επιμένουν ελληνικά οι Alpha Bulkers και Pantheon Tankers

0

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, oι εταιρείες Alpha Bulkers Shipmanagement Inc. και Pantheon Tankers Ltd. τίμησαν τους ναυτικούς τους με καταγωγή από την “ναυτομάνα” Χίο και παρέθεσαν δεξίωση στο ξενοδοχείο XΑΝΔΡΗΣ στην πόλη της Χίου. Τους ναυτικούς και τις αρχές υποδέχτηκε η κ. Άννα Αγγελικούση, η οποία έχει καταγωγή από τα Καρδάμυλα της Χίου. Παρόντες ήταν και οι δυο γιοί της που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, κ.κ. Φραγκίσκος και Αντώνης Κανελλάκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης οι γενικοί διευθυντές των εταιρειών και άλλα ανώτερα στελέχη.

Στην δεξίωση παρέστησαν εκτός των ναυτικών και των οικογενειών τους, ο Δήμαρχος κ. Μ. Βουρνούς, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Κατά την εκδήλωση έγινε και η τιμητική βράβευση του Χιώτη Πλοίαρχου καπετάν Γιώργη Τσικουδή, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε μετα από υπηρεσία 23 ετών στα πλοία της εταιρείας.
Ιδιαίτερα αισιόδοξο τόνο στην εκδήλωση προσέδωσε και η συμμετοχή των σπουδαστών Μηχανικών της ΑΕΝ Χίου, των οποίων η παρουσία αντανακλά την αφοσίωση και εκτίμηση της εταιρείας προς τη νέα γενιά των Ελλήνων αξιωματικών.

201711171705357127

Οι εταιρείες διαθέτουν σύγχρονους στόλους ποντοπόρων πλοίων υπό τη διαχείριση των εταιρειών Alpha Bulkers και Pantheon Tankers και ναυτολογούν εκατοντάδες Έλληνες αξιωματικούς ΕΝ αλλά και δοκίμους από διάφορες ΑΕΝ της Ελλάδος.
Πιο συγκεκριμένα, η Alpha Bulkers διαχειρίζεται 35 bulk carriers (21 Capesize, 10 Kamsarmax εκ των οποίων τα 4 υπό ναυπήγηση και 4 Panamax), ενώ η Pantheon Tankers διαχειρίζεται 27 tankers (9 VLCC, 8 Suezmax, 6 Aframax, εκ των οποίων 2 υπό ναυπήγηση, καθώς και 4 product/chemical tankers 50.000 DWT επίσης υπό ναυπήγηση).

Οι εταιρείες Alpha Bulkers και Pantheon Tankers με την μακράν παράδοση αλλά και με το φιλόδοξο πρόγραμμα νέων κατασκευών με παραγγελίες νεότευκτων, υπερσύγχρονης τεχνολογίας σε ναυπηγεία της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Κίνας αποτελούν βασικοί στυλοβάτες του ελληνικού νηολογίου. Στην σταθερή αυτή ανοδική πορεία των εταιρειών, η συμβολή των ναυτικών της Χίου είναι αδιαμφισβήτητη.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά