Εκτός του ετήσιου προϋπολογισμού της Βρετανίας η ναυτική εκπαίδευση

0

Τον προϋπολογισμό για το επόμενο οικονομικό έτος παρουσίασε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Philip Hammond, ανακοινώνοντας προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης της βρετανικής οικονομίας, της τάξης των £8 δις.

Μετά την παρουσίαση του προϋπολογισμού, ο βρετανικός θεσμικός φορέας Maritime UK δεν δίστασε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη μη- ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης από τον ετήσιο προϋπολογισμό. Μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση του Maritime UK, αναφέρεται πως η άρτια εκπαίδευση των ναυτικών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της βρετανικής ναυτιλίας.

Σημειώνεται πως το UK Chamber of Shipping, έχοντας την υποστήριξη 40 ναυτιλιακών εταιρειών, κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα αίτημα για διπλασιασμό των κονδυλίων του προγράμματος SMarT (Support for Maritime Training), μέσω επιστολής του προς τον υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας, Chris Grayling (Secretary of State for Transport).

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία η ναυτιλιακή βιομηχανία συνεισφέρει στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου £40 δις ετησίως, ενώ συνεισφέρει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με εκτιμήσεις του UK Chamber of Shipping, για κάθε £1 που «επενδύεται» από τη βρετανική κυβέρνηση στο πρόγραμμα SMarT, ενισχύεται κατά £4,80 το ΑΕΠ της χώρας.

Φωτο: UK Chamber of Shipping