Ζωτικής σημασίας ο ρόλος της ναυτιλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

0

H Nautilus International, μια επαγγελματική οργάνωση και σωματείο που εκπροσωπεί τους εργαζομένους στους τομείς της ναυτιλίας και της αλιείας, δημιούργησε ένα φυλλάδιο με τη μορφή κάρτας, στο οποίο επισημαίνεται η σημαντική συμβολή του ναυτιλιακού τομέα στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Μέσα από σκίτσο που απεικονίζει την υδρόγειο με τις εμπορικές ροές προς το Ηνωμένο Βασίλειο, παρουσιάζεται με απτό τρόπο η ζωτικότητα της ποντοπόρου ναυτιλίας για τις βρετανικές νήσους. Ταυτόχρονα, μέσα στο φυλλάδιο της Nautilus International απαντάται το ερώτημα «τι έχουν προσφέρει οι ναυτικοί μέχρι σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο;»

Ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων στο φυλλάδιο, είναι ότι το 95% των εμπορευμάτων που καταναλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταφέρονται δια θαλάσσης. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι εν ενεργεία ναυτικοί στην χώρα ανέρχονται σε μόλις 23.060.

Εάν αναλογιστεί κανείς ότι η βρετανική πολυνησία ξεπερνά τις 210 κατοικημένες νήσους με πληθυσμό άνω των 66 εκατ. ατόμων και ότι η χώρα διαθέτει μια μεγάλη ναυτική παράδοση, ο αριθμός των ατόμων που απασχολούνται με τη ναυτιλία είναι εξαιρετικά χαμηλός.

Η Nautilus International με γραφεία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία και Ελβετία στοχεύει στην ασφάλεια και στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας των μελών της.

Το φυλλάδιο έχει ήδη διανεμηθεί στα μέλη του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, στα μέλη της Nautilus International και είναι διαθέσιμο επίσης προς το ευρύ κοινό εδώ.

uk_leaflet

Φωτο: Nautilus International