Πρεμιέρα της Αραβικής Ναυτικής Ακαδημίας στην Ελλάδα

0

Στις 16 Οκτωβρίου, ανοίγει επισήμως τις πύλες της η Αραβική Ναυτική Ακαδημία στην Ελλάδα.

Η ίδρυση της Hellenic – Arab Maritime Academy προέρχεται από τη σύμπραξη του City Unity College και του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης. H σύμπραξη αφορά την Αραβική Ναυτική Ακαδημία με το City Unity College και θα προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για Πλοιάρχους, Μηχανικούς και Ηλεκτρολόγους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, η φοίτηση στην Ελληνοαραβική Ναυτική Ακαδημία θα πραγματοποιείται εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα, ενώ η θεωρητική εκπαίδευση θα συνοδεύεται από πρακτική εξάσκηση σε σύγχρονους προσομοιωτές καθώς και στο εκπαιδευτικό πλοίο AIDA IV, κατά τη διάρκεια των προβλεπόμενων εκπαιδευτικών ταξιδιών. Σημειώνεται πως το εκπαιδευτικό πλοίο AIDA IV, αποτελεί ευγενική χορηγία της Ιαπωνικής κυβέρνησης στην AASTMT, το 1992, λίγα μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή της.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του City Unity College, η μόνη Σημαία που δεν έχει, προς το παρόν, αναγνωρίσει το πτυχίο της AASTM είναι η ελληνική, γεγονός που αναμένεται να λυθεί πριν την αποφοίτηση των πρώτων αξιωματικών από την Ακαδημία, το 2021.

Σκοπός του εγχειρήματος είναι η προσέλκυση φοιτητών από όλο τον κόσμο. Κατά την ανακοίνωση του εγχειρήματος ο γενικός γραμματέας του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Ανάπτυξης και Εμπορίου Ελλάδος, κος. Rashad Mabger, είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ότι «αυτή η σύμπραξη ενισχύει τις ελληνοαραβικές σχέσεις και στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Φωτο: Αραβική Ναυτική Ακαδημία